RAM artırmak laptopun performansını artırır mı?

Hangi oyundan bahsediyorsun oyun 8 GB rağmen fazlasını kullanması gerekiyorsa droplar azalır fakat eğer istemiyorsa sorun başka yerde.
çok oyun var aslında ama son dönemlerde oynadığım oyunlardan bahsedersek serious sam 2 doom 2016 cs2 left 4 dead 2

çok oyun var aslında ama son dönemlerde oynadığım oyunlardan bahsedersek serious sam 2 doom 2016 cs2 left 4 dead 2
serious sam 2 hariç hepsi en düşük kalitede

Pardon karıştırdım bir an 2x8 olsun FPS artışı pek önemli değil benim için artarsa çok artmaz çok beklemiyorum zaten asıl sorduğum soru FPS düşmesi yaşar mıyım hala çünkü eski oyunlarda bile FPS düşmesi yaşıyorum sistemim o kadar kötü olmamasına rağmen.

Şöyle söyleyeyim günümüz oyunlarda ve Windows için artık 16 GB bile yetmez duruma geliyor ki yetmiyor da bu yüzden de ben oyuncu laptopum için 16+8 şeklinde yükselttim bütçeniz çıkıyorsa 16+8 yapabilirseniz iyi olur droplar ortadan kalkar.

Çok oyun var aslında ama son dönemlerde oynadığım oyunlardan bahsedersek Serious Sam 2 Doom 2016 CS2 Left 4 Dead 2

Serious Sam 2 hariç hepsi en düşük kalitede.

CPU kullanımı nedir bu arada droplar azalır RAM aldıktab sonra ama tamamen gitceğinin garantisi yok oyunlardanda olabiliyor bu drop sorunu.

Şöyle söyleyeyim günümüz oyunlarda ve Windows için artık 16 GB bile yetmez duruma geliyor ki yetmiyor da bu yüzden de ben oyuncu laptopum için 16+8 şeklinde yükselttim bütçeniz çıkıyorsa 16+8 yapabilirseniz iyi olur droplar ortadan kalkar.

Bu laptopu çok kullanmayacağım yakında masaüstüne geçmeyi düşünüyorum zaten 16 GB RAM'in şu anlık bana yeteceğini düşünüyorum ağır oyunlar oynarsam bile en düşük ayarlarda oynarım veya hiç oynamam.

Sisteminiz nedir, işlemci ve gpu için tam model verirseniz iyi olur
Sorunuza cevap olarak da fps droplar muhtemelen düşecektir. W10 zaten boşta ram sömüren bir işletim sistemi. Oyunda anlık düşmeler azalacak, sisteminize göre de belli bir oranda fps artısı olacaktır. Eğer sisteminizi 3-4 yıl daha kullanmak istiyorsanız 16gb ram takviyesi yapın

CPU kullanımı nedir bu arada droplar azalır RAM aldıktab sonra ama tamamen gitceğinin garantisi yok oyunlardanda olabiliyor bu drop sorunu.

Kullanımı genelde yuzde 20'yi geçmiyor ve 3 GHz'lerde dolaşıyor genel olarak drop yediğim zaman 0.20'e kadar düşüyor tabii bu arada cpum Intel i7 1165G7.

Sisteminiz nedir, işlemci ve GPU için tam model verirseniz iyi olur.
Sorunuza cevap olarak da FPS droplar muhtemelen düşecektir. Windows 10 zaten boşta RAM sömüren bir işletim sistemi. Oyunda anlık düşmeler azalacak, sisteminize göre de belli bir oranda FPS artısı olacaktır. Eğer sisteminizi 3-4 yıl daha kullanmak istiyorsanız 16 GB RAM takviyesi yapın.

Windows 11 kullanıyorum ama 10 kullandığım zamanda pek bir değişim yoktu sistemimi söylemem gerekirse ekran kartı MX450 işlemci i7 1165G7.

Kullanımı genelde yuzde 20'yi geçmiyor ve 3 GHz'lerde dolaşıyor genel olarak drop yediğim zaman 0.20'e kadar düşüyor tabii bu arada cpum Intel i7 1165G7.

Windows 11 kullanıyorum ama 10 kullandığım zamanda pek bir değişim yoktu sistemimi söylemem gerekirse ekran kartı MX450 işlemci i7 1165G7.
Gpu güçsüz bir gpu, işlemci ise oyuncu işlemcisi olmasa da güzel bir cpu. Bu cihaza bence 16gb ram olması şart. Windows 11 kullanıyorsunuz bir de. Kendi deneyimime göre W11 daha da ram sömürüyor. Önceki laptopumda 16gb ram w10 ile yeterken yeni laptopuma güncelleme yapmak zorunda kaldım. 16gb ram yetişmiyordu.

Macun değişimi, fan temizliği yapın. Uzun süreli kullanım olmayacaksa da ikinci el bir mümkünse 8gb, değilse 4gb ram alın. Fps dropunuz bir miktar azalacaktır ve yapmaya değer bir upgrade olarak görüyorum ben

Merhaba konu başlığında da yazdığı gibi RAM'i artırmayı düşünüyorum 8 GB DDR4 RAM'e sahibim ve 1 boş yer daha var orayada 8 GB DDR4 RAM taktırmayı düşünüyorum. Sizce yaşadığım FPS dropları azalır mı? Performansımı nasıl etkiler?

Şöyle etkiler eğer sizin bilgisayaranız zaten 8 GB RAM'in yeteri kadarini kullanıp yeterli geliyorsa hiçbir değişiklik olmaz gibi. Oynadığınız oyunlar için vb yetersizse elbette performans artışı olacaktır fakat 128 GB RAM olunca dünyayı falan ele geçirmiyorsunuz dediğim gibi.

GPU güçsüz bir GPU, işlemci ise oyuncu işlemcisi olmasa da güzel bir CPU. Bu cihaza bence 16 GB RAM olması şart. Windows 11 kullanıyorsunuz bir de. Kendi deneyimime göre W11 daha da RAM sömürüyor. Önceki laptopumda 16 GB RAM Windows 10 ile yeterken yeni laptopuma güncelleme yapmak zorunda kaldım. 16 GB RAM yetişmiyordu.

Macun değişimi, fan temizliği yapın. Uzun süreli kullanım olmayacaksa da ikinci el bir mümkünse 8 GB, değilse 4 GB RAM alın. FPS dropunuz bir miktar azalacaktır ve yapmaya değer bir upgrade olarak görüyorum ben.

GPU güçsüz bir GPU, işlemci ise oyuncu işlemcisi olmasa da güzel bir CPU. Bu cihaza bence 16 GB RAM olması şart. Windows 11 kullanıyorsunuz bir de. Kendi deneyimime göre W11 daha da RAM sömürüyor. Önceki laptopumda 16 GB RAM Windows 10 ile yeterken yeni laptopuma güncelleme yapmak zorunda kaldım. 16 GB RAM yetişmiyordu.

Macun değişimi, fan temizliği yapın. Uzun süreli kullanım olmayacaksa da ikinci el bir mümkünse 8 GB, değilse 4 GB RAM alın. FPS dropunuz bir miktar azalacaktır ve yapmaya değer bir upgrade olarak görüyorum ben.

Tamamdır çok teşekkür ederim.

Şöyle etkiler eğer sizin bilgisayaranız zaten 8 GB RAM'in yeteri kadarini kullanıp yeterli geliyorsa hiçbir değişiklik olmaz gibi. Oynadığınız oyunlar için vb yetersizse elbette performans artışı olacaktır fakat 128 GB RAM olunca dünyayı falan ele geçirmiyorsunuz dediğim gibi.

Aman aman bir artışa gerek yok zaten takılmaların azalması yeterlidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı