Kingston marka 8 GB RAM'im var. RAM'i takıyorum fakat çalışmıyor. Çıkarıyorum, takıyorum ve çalışıyor. Bilgisayar açılıyor. Bir süre sonra RAM gidiyor. Nasıl çözebilirim bu sorunu?
Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç hata vermiyor. Direkt monitör gidiyor. Hiçbir ses falan yok.RAM gidiyor derken? Hata vesaire alıyor musun yoksa sistem güçten mi kesiliyor?
Elektrik kesilmesi gibi ise sorunun RAM'den kaynaklı değil. Öyle değil ise MemTest indirip belleklerini teste sok. Sıkıntısız çıkar ise sorunun büyük ihtimal BIOS veya anakart kaynaklı.Hiç hata vermiyor. Direkt monitör gidiyor. Hiçbir ses falan yok.
Şuan açamıyorum. Açılmıyor yani. Siyah ekran klavye yanmıyor .Elektrik kesilmesi gibi ise sorunun RAM'den kaynaklı değil. Öyle değil ise MemTest indirip belleklerini teste sok. Sıkıntısız çıkar ise sorunun büyük ihtimal BIOS veya anakart kaynaklı.
Acaba PSU kaynakli ola bilirmi diye dusnuyorum cunki yeterli elektrik saglayamiyor gibi gorunuyorŞuan açamıyorum. Açılmıyor yani. Siyah ekran klavye yanmıyor .
Gittiğinde sadece simsiyah ekran .Gittiğinde nasıl bir ekran çıkıyor? Tekrarlanan anlamsız şekillerden oluşan bir ekransa evet ram bozuktur bozuk olduğunundan emin olmak için başka bir bilgisayarda denedikten sonra garantiye verin. Yazdıklarım ekran kartı için de aynen geçerli.
Aynı sorunu bende çekiyorum. Oyun oynarken bir anda monitör kapanıyor klavye ve mouse gidiyor ama kasa çalışıyor. Kasaya reset atmadan gelmiyor ekran. Kasa çalışıyor mu seninde?Gittiğinde sadece simsiyah ekran .
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.