RAM çıkartıp takmadan monitöre görüntü gelmiyor

gamelmurat

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarım çalışırken hiçbir sıkıntısı yok canavar gibi fakat ilk açılışta genellikle kasa çalışıyor; ekrana, klavye ve fareye sinyal gelmiyor.

Kasayı açıp ram çıkart-tak yapıyorum aynı zamanda anakarta biraz baskı uyguluyorum ram slotlarında temassızlık olabilir diye ve tam oturduklarından emin oluyorum ekrana görüntü geliyor sorun çözülüyor fakat 2-3 günde bir sürekli bunu yapmam gerekiyor. Hatayla karşılaşan var mı yardımcı olabilir misiniz ?

Bu arada denediklerim bazı uygulamalar ; PSU sağlam farklı psu ile denendi , ekran kartı da aynı şekilde sağlam denendi, anakarta ses uyarı cihazı takıldı hata algılamadı sinyal vermedi, bios sıfırlandı pil vs çıkartıldı. Tüm bağlantılar kablolar kontrol edildi. Kasaya bağlı usb girişleri çıkartılıp da denendi. Ramler tek tek denendi her bir slotta.

Benim görüşüm ya anakartım da arıza var çünkü ram slotlarına tersten baskı uygulayınca görüntü geliyor, ya da ramler çıkart tak yapınca görüntü geliyor ramler de sıkıntı var.
Ramler sıkıntılı olsa ara ara çalışma durumu yine de olur mu ?

Yardımcı olursanız sevinirim bu arada 3 servise götürdüm sorunu dahi tespit edemediler, ankarada düzgün bir servis tavsiyesi de bırakırsanız sevinirim. Bu arada bilgisayar Vatan'dan toplama garantisi doldu.

Ramlerim :
1- GSKILL 8GB RipjawsV Kırmızı DDR4 2400MHz CL15 1.2V Single Ram (1067 mhz görüyor bios ekranında.)
2- CORSAIR 4GB (1x4GB) Vengeance DDR4 2400MHz CL16 Single Ram

Bu arada ram mhz 1067 mhz olarak görüyor görev yöneticisinde, 1200 görmesi gerekirken.

Hocam, RAM ekleme ne zaman yapıldı? Uyumsuzluk yapıyorlar gibi duruyor.

Merhabalar uyuşmazlık problemi var hocam biri CL15 biri CL16 ve BIOS üzerinden ayarlı bile değiller RAM hızları. En kötü ihtimalle statik enerji birikiyor ondan kaynaklı olma ihtimali var.

Şunu da ekliyeyim bilgisayar 8 GB olarak görüyordu RAM miktarını 4 GB donanıma ayrılmış olarak görüyordu. ben de silgiyle silip tekrar taktım ve düzeldi o sorunum daha sonraları bu görüntü gelmeme durumları başladı. Zaten bu Vatan bilgisayarda teknik eleman diye yoldan geçeni aldıkları için bunlar oluyor. RAM'ler aynı anda satın alındı bilgisayar ilk toplandığında. 2 yıldır yani.

Sistem açık iken (ekran gelmemiş halde) görüntü kablosunu çıkarıp takmayı denedin mi?

Denedim onboard da denedim sonuç vermedi.

Merhabalar uyuşmazlık problemi var hocam biri CL15 biri CL16 ve BIOS üzerinden ayarlı bile değiller RAM hızları. En kötü ihtimalle statik enerji birikiyor ondan kaynaklı olma ihtimali var.

Hocam tek tek denediğimde çalışması gerekmez mi uyumsuzluk olsa? Uzay kasa deneyeceğim birkaç gün öyle kullanayım.

Çözebildiniz mi?

Hocam, RAM ekleme ne zaman yapıldı? Uyumsuzluk yapıyorlar gibi duruyor.

RAM 2 yıl önce eklendi, Vatan bilgisayarda topladım bilgisayarı.

Ne yazık ki benzer bir problemi yaşamıştım. Tam temas ettiğinden emin olmama rağmen ara ara RAMleri çıkartıp takmadan PC açılsa da ekrana görüntü gelmiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…