RAM CL ve Frekans Değeri Nasıl Öğrenilir?

Tunapy

Decapat
Bilgisayarım X540UB-GO072T hangi programdan CL ve Frekans değerini öğrenebilirim? Garantisi devam ettiği için içini açıp bakamam ayrıca RAM anakarta lehimli.(Ayrıca lehimli RAM'ın markasını falan da nasıl öğrenebilirim?) CPU-Z falan 2133 diyor, görev yöneticisi 2400 diyor, Asus'un sitesi 2133 diyor. Ayrıca İşlemci veya anakartın ne kadar RAM destekleyebildiğini nasıl/nerden öğrenebilirim?

AIDA64 programını indirererek Anakart > çipset sekmesi altından anakartın ne kadar RAM desteklediğini öğrenebilirsiniz.

CPU-Z Programında SPD sekmesinden RAM'inizin bulunduğu slotu seçip ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?

AIDA64 programını indirererek Anakart > çipset sekmesi altından anakartın ne kadar RAM desteklediğini öğrenebilirsiniz.

CPU-Z Programında SPD sekmesinden RAM'inizin bulunduğu slotu seçip ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?
indir (4).png
Dostum ben bu tablodan sadece 32 gb yı anladım yani 28 gb daha takabilirim ancak tek yuva olduğunu varsayarsak 28gb takamam yani bu bilgilere göre tek yuva mı boşta yoksa daha fazla mı? CPU-Z den SPN yi göremememin sebebi RAM'ın anakarta lehimli olması mı? Ram kesinlikle anakarta lehimli demek için içini açmak dışında ne yapabiliriz nasıl öğrenebiliriz?
indir (4).png
Dostum ben bu tablodan sadece 32 gb yı anladım yani 28 gb daha takabilirim ancak tek yuva olduğunu varsayarsak 28gb takamam yani bu bilgilere göre tek yuva mı boşta yoksa daha fazla mı? CPU-Z den SPN yi göremememin sebebi RAM'ın anakarta lehimli olması mı? Ram kesinlikle anakarta lehimli demek için içini açmak dışında ne yapabiliriz nasıl öğrenebiliriz?
Biri beni aydınlatabilir mi? Kaç Yuvam var ve kaçı dolu

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı