RAM değişimi sonrası HDD'de yavaşlık sorunu

eixess

Centipat
Arkadaşlar bilgisarımda 4 GB RAM vardı ve ek yapmak için bir 4 GB RAM daha aldım.

Bir süre kullandım. Her şey güzeldi bilgisayarımda gözle görülür bir performans artışı olmuştu fakat bir zaman sonra bilgisayarımda inanılmaz bir yavaşlama oldu. Görev yöneticisinde disk her zaman %100 olarak gözüküyordu sürekli takılıyordu donuyordu falan.

SSD almaya karar verdim. 120GB SanDisk SSD aldım. Format attım. Windows'u SSD'ye kurdum bilgisayar az çok kendine gelmişti. C'ye kurduğum her şey hızlıydı.

Ama D diskine yani harddiske kurdugum her şey yine aşırı yavaştı Steam oyunlarımı harddisk e yüklemek istiyordum fakat indirme bir başlıyordu bir duruyordu donuyordu falan harddiskim de nasıl bir sorun olabilir bunaldım artık.

SSD'de HDD'de SATA 3 girişlerine bağlı.
HDD Tune programını araştırdım buldum analizler bu şekildeydi ben pek anlamıyorum normal mi bu değerler.
(HDD Tune çalışıyorken arka da bir program çalışmıyordu)

Dosya Ekleri

• HDTune_Benchmark_WDC_WD5000AAKX-001CA0.png
    HDTune_Benchmark_WDC_WD5000AAKX-001CA0.png
    9,1 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
Değerler gördüğüm kadarıyla berbat. Bir de CrystalDiskMark indirin ve bir tane de orada test yapınız. CrystalDiskInfo üzerinden de HDD hakkında bilgi alınız.

HD Tune programınızda Error Scan kısmına geliniz ve Quick Scan işaretlemeyin, kırmızı kutular fazlasıyla dolarsa artık sonu geldi demektir.

Değerler gördüğüm kadarıyla berbat. Bir de CrystalDiskMark indirin ve bir tane de orada test yapınız. CrystalDiskInfo üzerinden de HDD hakkında bilgi alınız.

HD Tune programınızda Error Scan kısmına geliniz ve Quick Scan işaretlemeyin, kırmızı kutular fazlasıyla dolarsa artık sonu geldi demektir.
deniyip sonuçları tekrar buraya düşücem
burayı mı atmam gerekiyor kanka @enes.wtp
Değerler gördüğüm kadarıyla berbat. Bir de CrystalDiskMark indirin ve bir tane de orada test yapınız. Crystaldiskınfo üzerinden de HDD hakkında bilgi alınız.

HD Tune programınızda error scan kısmına geliniz ve quick scan işaretlemeyin, kırmızı kutular fazlasıyla dolarsa artık sonu geldi demektir.
Yok mu abi çözümü bir sebebi ya
Sanırım HDD bozuk çözümü yok gibi internette buldugum her seyi denedim zaten neredeyse.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    30,1 KB · Görüntüleme: 24
  • HDTune_Error_Scan_WDC_WD5000AAKX-001CA0.png
    HDTune_Error_Scan_WDC_WD5000AAKX-001CA0.png
    5,9 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı