RAM fiyatları neden bu kadar arttı?

blueblood

Hectopat
Katılım
30 Nisan 2012
Mesajlar
453
Makaleler
1
Yer
İstanbul, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar RAM fiyatları neden bu kadar arttı? Dolar kurlarının etkilediğini biliyorum, fakat fiyatlar neredeyse 5-6 ayın 2 katı. Bu kadar etkilemez diye düşünüyorum. DDR4'lerin çıkış tarihi yaklaştığı için mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM üreticileri (misal Samsung) diğer teknolojilere para yatırdığı için olabilir. Pakistan depreminde tsunami haberi görmedim, duymadım Hindistandaki arkadaşlardan. Ama önceki tsunami ve doğal afetlerden dolayı eskisi gibi üretim fabrikası mevcut olmayabilir.

Tabi RAM teknolojileri gelişti ve fiyatları düşmedi çünkü üretim kayıpları da arttı.
 
Dünyanın en büyük bellek çipi üreticilerinden SK Hynix’in Çin’in Wuxi şehrindeki fabrikasında yangın çıktı. 1 ay süreyle üretiminin durdurulacağı açıklanan fabrikanın teknoloji üreticilerine etkisi büyük oldu.
Fabrika yangınından hemen sonra Sony, Apple, Dell gibi teknoloji üreticileri bilgisayarlarında kullanılacak bellek çipleri için yüzde 40’ları aşan oranda daha fazla ödeme yapmak durumunda kaldı. Eylül ayının başında 1.60 dolar olan 2GB DDR3 RAM’in fiyatı 2.27 dolara yükseldi.

Birkaç gün içinde gerçekleşen bu fiyat artışı, aynı zamanda son iki yılın en yüksek bellek çipi fiyatlarını gün yüzüne çıkarmış oluyor. Yaşanan bu olay sonunda Çin'deki fabrikalar açısından güvenlik sorunları bir kez daha gündeme gelirken gelişmenin tüketiciye daha yüksek fiyatlı ürünler biçiminde bir yansıması beklenmiyor.

KAYNAK
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı