Çözüldü RAM kaynaklı sistem çökmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emir Küpoğlu

Kilopat
Öncelikle herkese iyi forumlar. Yaklaşık 1 hafta önce İtopya'dan aşağıdaki linkte belirttiğim RAM'i satın aldım.

RAM geldiği gibi bilgisayarıma taktım ve frekanslarını ayarlayıp bilgisayarımı kapattım. Sonrasında o hafta ailemle şehir dışına çıktım ve 1 hafta boyunca bilgisayarıma erişimim yoktu. Eve daha bu sabah geldim ve bilgisayarımı açtım, her şey gayet güzel bir şekilde çalışıyordu fakat bir anda oynadığım oyunlarda kapanmalar, donmalar kullandığım programlarda takılmalar ve aynı şekilde donmalar gerçekleşti, en sonunda mavi ekran hatası aldım ve sorunun doğal olarak RAM'de olduğunu düşündüm. Memtest86 kullanarak bir test yaptım. 402 adet hata aldım. RAM'ler bildiğiniz arızalı olarak elime geçmiş. Şimdi 2 adet sorum olacak.
İlk olarak Memtest86 anakarttaki RAM slotlarındaki hatayı da gösteriyor mu? Yani anakartımda bir sorun olabilir mi? İkinci olarak ise ürünün kutusunu bulamazsam faturayla garanti işlemine sokmam mümkün mü? Şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir tane RAM'i sec. Diger slotlarda tek tek test yap. Hepsinde ariza veriyorsa RAM bozuktur. Kaç slotun var bilmiyorum ama butun slotlarin bozuk olacagini sanmiyorum Ayni şeyi digeriyle dene. Bir slotta normal diger slotta hatali sonuç verirse slot bozuk. Uğraştırıcı bir yol oldu maalesef. Benim bildigim garantiye vermek için fatura yetiyor.
Bir tane RAM'i sec. Diger slotlarda tek tek test yap. Hepsinde ariza veriyorsa RAM bozuktur. Kaç slotun var bilmiyorum ama butun slotlarin bozuk olacagini sanmiyorum Ayni şeyi digeriyle dene. Bir slotta normal diger slotta hatali sonuç verirse slot bozuk. Uğraştırıcı bir yol oldu maalesef. Benim bildigim garantiye vermek için fatura yetiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eski RAM'imle bütün slotlarda tek tek test yaptım hiçbirinde hata ve arıza çıkmadı, sorunun yeni aldığım RAM'lerde olduğunu buldum. Garantiye başvuracağım ürünün kutusu dahil hiçbir kutu içeriğini bulamıyorum faturası hariç. Elimde sadece ürünün kendisi ve faturası var, bu şekilde garantiye başvurabilir miyim?

Eski RAM'imle bütün slotlarda tek tek test yaptım hiçbirinde hata ve arıza çıkmadı, sorunun yeni aldığım RAM'lerde olduğunu buldum. Garantiye başvuracağım ürünün kutusu dahil hiçbir kutu içeriğini bulamıyorum faturası hariç. Elimde sadece ürünün kendisi ve faturası var, bu şekilde garantiye başvurabilir miyim?
Fatura varsa yeterli olur diye düşünüyorum. Ben bilgisayari servise goturdugumde faturaya bile gerek kalmamıştı. Model numarasini sisteme girdi, ordan gördü her şeyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı