TheMacron Hectopat Katılım 28 Ocak 2021 Mesajlar 17 Daha fazla Sistem Özellikleri Ryzen 5 5500,Rx 6600,8GB 3200Mhz Ram, Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci Dün 17:57 #1 Anakart Asus EX-A320M İşlemci Ryzen 5 5600 Bilgisayarımda 32 GB RAM olmasına rağmen RAM usage 23.2 GB gözüküyor. Nasıl çözebilirim bilen var mı? Son düzenleyen: Moderatör: Dün 18:22
Bilgisayarımda 32 GB RAM olmasına rağmen RAM usage 23.2 GB gözüküyor. Nasıl çözebilirim bilen var mı?
8 815867 Decapat İndirim Avcısı Katılım 26 Temmuz 2024 Mesajlar 3.698 Makaleler 1 Çözümler 15 Daha fazla Cinsiyet Erkek Dün 18:25 #2 TheMacron dedi: Bilgisayarımda 32 GB RAM olmasına rağmen RAM usage 23.2 GB gözüküyor. Nasıl çözebilirim bilen var mı? Eki Görüntüle 2612175 Genişletmek için tıkla... O RAM tüketim grafiğinin en tepesini gösteren sayı. RAM kullanımınız 5.6 GB bir sorun yok.
TheMacron dedi: Bilgisayarımda 32 GB RAM olmasına rağmen RAM usage 23.2 GB gözüküyor. Nasıl çözebilirim bilen var mı? Eki Görüntüle 2612175 Genişletmek için tıkla... O RAM tüketim grafiğinin en tepesini gösteren sayı. RAM kullanımınız 5.6 GB bir sorun yok.
Albayraks Hectopat Katılım 17 Ekim 2021 Mesajlar 704 Çözümler 5 Dün 18:26 #3 BIOS'a gir → Advanced → NB Config → uma frame buffer = disabled. Integrated Graphics = disabled. Memory remap = enabled Albayraks dedi: BIOS'a gir → Advanced → NB Config → uma frame buffer = disabled. Integrated Graphics = disabled. Memory remap = enabled Genişletmek için tıkla... RAM'in 8.8 GB'ı BIOS tarafından donanıma (iGPU/UMA) ayrılmış olması sorun olarak gözüküyor ondan bu ayarları önerdim.
BIOS'a gir → Advanced → NB Config → uma frame buffer = disabled. Integrated Graphics = disabled. Memory remap = enabled Albayraks dedi: BIOS'a gir → Advanced → NB Config → uma frame buffer = disabled. Integrated Graphics = disabled. Memory remap = enabled Genişletmek için tıkla... RAM'in 8.8 GB'ı BIOS tarafından donanıma (iGPU/UMA) ayrılmış olması sorun olarak gözüküyor ondan bu ayarları önerdim.
8 815867 Decapat İndirim Avcısı Katılım 26 Temmuz 2024 Mesajlar 3.698 Makaleler 1 Çözümler 15 Daha fazla Cinsiyet Erkek Dün 18:32 #4 815867 dedi: O RAM tüketim grafiğinin en tepesini gösteren sayı. RAM kullanımınız 5.6 GB bir sorun yok. Genişletmek için tıkla... Güncelleme: Konuyu moderatör ellediği için yanlış anlaşılıyor. RAM'in bir kısmı ekran kartına ayrılmış VRAM görevi görmesi için. BIOS'tan bunu kapatabilirsiniz.
815867 dedi: O RAM tüketim grafiğinin en tepesini gösteren sayı. RAM kullanımınız 5.6 GB bir sorun yok. Genişletmek için tıkla... Güncelleme: Konuyu moderatör ellediği için yanlış anlaşılıyor. RAM'in bir kısmı ekran kartına ayrılmış VRAM görevi görmesi için. BIOS'tan bunu kapatabilirsiniz.
TheMacron Hectopat Katılım 28 Ocak 2021 Mesajlar 17 Daha fazla Sistem Özellikleri Ryzen 5 5500,Rx 6600,8GB 3200Mhz Ram, Cinsiyet Erkek Meslek Öğrenci Dün 19:13 #5 @Albayraks @815867 nasıl kapatacağım albayraks söylediğin şeyler benim biosta yok anakart: Asus EX-A320M
@Albayraks @815867 nasıl kapatacağım albayraks söylediğin şeyler benim biosta yok anakart: Asus EX-A320M
Albayraks Hectopat Katılım 17 Ekim 2021 Mesajlar 704 Çözümler 5 Dün 19:20 #6 F7 → Advanced mode Advanced → north bridge → Memory remap → enabled (bazı A320 BIOS'larında NB yerine “amd cbs / umc” içinde olur.) Advanced → System agent (sa) Config bölümüne de bak: Eğer varsa: primary display → PCI-e IGPU/UMA ile ilgili her şey → disabled Albayraks dedi: F7 → Advanced mode Advanced → north bridge → Memory remap → enabled (bazı A320 BIOS'larında NB yerine “amd cbs / umc” içinde olur.) Advanced → System agent (sa) Config bölümüne de bak: Eğer varsa: primary display → PCI-e IGPU/UMA ile ilgili her şey → disabled Genişletmek için tıkla... Bir bunlara bak. Albayraks dedi: F7 → Advanced mode Advanced → north bridge → Memory remap → enabled (bazı A320 BIOS'larında NB yerine “amd cbs / umc” içinde olur.) Advanced → System agent (sa) Config bölümüne de bak: Eğer varsa: primary display → PCI-e IGPU/UMA ile ilgili her şey → disabled Bir bunlara bak. Genişletmek için tıkla... Arama yeri varsa IGPU'ya da uma yaz bir bakalım.
F7 → Advanced mode Advanced → north bridge → Memory remap → enabled (bazı A320 BIOS'larında NB yerine “amd cbs / umc” içinde olur.) Advanced → System agent (sa) Config bölümüne de bak: Eğer varsa: primary display → PCI-e IGPU/UMA ile ilgili her şey → disabled Albayraks dedi: F7 → Advanced mode Advanced → north bridge → Memory remap → enabled (bazı A320 BIOS'larında NB yerine “amd cbs / umc” içinde olur.) Advanced → System agent (sa) Config bölümüne de bak: Eğer varsa: primary display → PCI-e IGPU/UMA ile ilgili her şey → disabled Genişletmek için tıkla... Bir bunlara bak. Albayraks dedi: F7 → Advanced mode Advanced → north bridge → Memory remap → enabled (bazı A320 BIOS'larında NB yerine “amd cbs / umc” içinde olur.) Advanced → System agent (sa) Config bölümüne de bak: Eğer varsa: primary display → PCI-e IGPU/UMA ile ilgili her şey → disabled Bir bunlara bak. Genişletmek için tıkla... Arama yeri varsa IGPU'ya da uma yaz bir bakalım.