RAM MHz değeri artırılınca sistem mavi ekran veriyor

Vicarus

Centipat
Katılım
15 Nisan 2022
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, normalde RAM'lerin 3000 MHz fakat aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi D.O.C.p aktif ettiğimde bilgisayar mavi ekran veriyor. Maalesef bende D.O.C.p. Kapatıp 2133 MHz de kullanmak zorunda kalıyorum.
 

Dosya Ekleri

  • 1.jpg
    1.jpg
    54,7 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi detaylı yazın lütfen!

 
Sistemi detaylı yazın lütfen!

sistemim anakart = b450m dragon
ram = gskill 3000MHZ (8x2) 16gb
ekran kartı 1650 super
işlemci = ryzen 5 2600

minidump dosyalarını

 
Bir de şöyle birşey var D.O.C.P kapatıp sadece oradaki ''Memory Frequency'' seçeneğinden 3000 mhz çektim diğer hiç bir ayara dokunmadım. Bu şekilde 3000 mhz olarak 1-2 hafta sıkıntısız bir şekilde gitti son 2 gündür ise oyuna girdiğimde oyundan atmalar başlamaya başladı arada sırada kendi kendine kapanmaya başladı pc
 
D.O.C.p. XMP'nin ASUS anakartlardaki karşılığıdır diyebiliriz. RAM'leriniz zaten 3600MHz ise gerekmez. Anakart 2133 varsayılan olarak görmüş sizde, D.O.C.p. Açarak onu olması gereken frekansa getirmişsiniz ama orada yazan diğer sürelere dikkat edin. Örneğin sizin RAM'ler 16-22-22-42 sürelerine sahip ama siz o listeden 16-19-19-36 seçip açmaya kalkarsanız hata alabilirsiniz. Elinizdeki ürünün özelliklerine uygun olanı seçmelisiniz.

Overclock yapmak isterseniz zaten oradan tek tıkla olacak bir işlem değil. Hesaplamaları uğraştırıcı bir iş. Sizin yaptığınız OC değil aslında, RAM'i olması gereken frekansına çekmek, o yüzden ektsra voltaj vermeniz gerekmez.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Dediğiniz gibi DDU indirip ekran kartı sürücümü kaldırdım, sürücümü tekrar yükledim ardından videoda'ki gibi bios'a girip D.O.C.P acıp profile 1 seçtim ve windows ekranı gelmeden tekrar mavi ekran ile karşılaştım normalde ramlerimin hızı 3000 mhz. Ama manuel olarak 2133 geliyor ben olması gereken hıza çıkartmaya çalısıyorum ama sonuç yine mavi ekran
 
Başka RAM ile deneme şansın var mı? Garantisi devam ediyor ise servisle görüşün daha iyi olur.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı