RAM MHz değeri yüksek olması ne kazandırır?

Jekn_hyde

Decapat
Katılım
19 Haziran 2022
Mesajlar
1.808
Makaleler
2
Çözümler
11
Anakart
Asus Tuf B350m plus
İşlemci
Ryzen 3300x
Selam,

2400MHz RAM'i 3200MHz yapmak istiyorum bunu tam olarak ne gibi avantajları olacak?

Mesela oyunlarda izlediğim videolar 10 FPS gibi fark yarattığını gösteriyor. Bazı oyunlarda fark çok bazıları aynı gibi ama özellikle Low FPS değerleri ve tepkimenin daha iyi olduğunu gördüm. Şimdi CL değerleri var bunlar ne kadar düşük ise o kadar iyi peki diyelim ki standart RAM aldık.

Şimdi G.Skill flare X RAM 3200MHz 1300 TL iken aynı CL değerine sahip Corsair 3200 MHz neden 2000 TL civarı bunu anlamadım? Ya da Kingston? Birkaç kişi Ballistix önerdi mesela o da uygun fiyatı?

Oyunlardan başka mesela sistem açılış hızı? Ya da yükleme süreleri bir dosya yüklemek veya tarayıcı kullanırken sayfa geçişleri vs gibi şeylere katkısı var mı? Genel anlamda Windows için bir fark yaratıyor mu?

O.C yapmıyorum ama mesela işlemcim 3300X ve 3200'e kadar destek veriyor ama anakart çok daha yükseklere çıkabiliyor ben 3200'ü o.c ile daha üste alsam işlemci bariyerine takılır mı? İşe yarar mı?

Bana genel anlamda yaşayacağım faydaları biri anlatabilir mi? Bir de o.c yapmasam düz bir flare X alsam ne kaybederim? Herhalde aynı CL değerleri ve aynı MHz RAM'ler farklı perfıormans vermiyordur diye düşünüyorum?
 
MHz değeri Alt+Tab hızına baya bir etki ediyor fakat APU sistem kullanıyorsan asıl farkı hissedersin. Oyunlardaki FPS'ye filan çok bir katkısı olmaz. Sadece render programlarında daha fazla performans almanı sağlar. Intel işlemcilerde genelde 1800 MHz üstü Rame ihtiyaç yoktur. AMD A Serisinde de performansa katkısı bayağı vardır. Ayrıca anakartın maksimum 2666 MHz destekliyor. Yani 3200 MHz Ram alsanda katkısı olmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı