RAM MHz Öğrenme

Andreoo

Hectopat
2 GB RAM'im var, MHz'sini öğrenmek istiyorum. AIDA64'te Bellek Hızında; DDR3-1600 (800 MHz) yazıyor. Bundan bir şey anlayamadım, yani RAM'im 800 MHz mi yoksa 1600 MHz mi?
Buna uyumlu bir RAM daha alacağım ama anakartımda kaç slot olduğunu bilmiyorum, AIDA'da Anakart / Çipset bölümünde Bellek Yuvaları başlığının altında "DRAM Yuvaları #12 GB (DDR3-1600 DDR3 SDRAM)" yazıyor, bu sadece tek ram slotumun olduğunu mu gösterir yoksa ikinci slotum var da RAM takılı olmadıüı için mi göstermiyor? Ve bu RAM'in CL kaç olduğunu bilmiyorum, nasıl öğrenebilirim? CL değerlerinin yeni RAM ile aynı olması mı gerekir?

Ekran kartım dahili Intel HD Graphics 4000, bu laptopa 2 ya da 4gb daha RAM taksam H1Z1, Rust vb gibi günümüz oyunlarını kasmadan very very very low'da oynayabilir miyim? Şuanda CSGO'yu akıcı bir şekilde oynuyorum sayılır. (30-40 fps ama smoke'da kasıyor) Yani şunu demek istiyorum, 4gb RAM daha almak çok bişey değiştirir mi, harcadığım paraya değer mi? Sonuçta o RAM'i başka bir bilgisayarda kullanamayacağım.
Düşüncenizi paylaşırsanız sevinirim...

SS'ler burada;

Son düzenleyen: Moderatör:
Alakası yok.
RAM 1600Mhz, CL 11, 1.5 v.
Programla slot bilgisine ulaşmak güvenilir bir çözüm değil ya aç bak ya sitesine özelliklere bak ya üreticiye sor ya da nette başka şekilde araştır.
http://www.samsung.com/global/busin...12764ds_ddr3_2gb_d-die_based_sodimm_rev14.pdf

Bahsettiğin oyunların sistem gereksinimlerine netten bakabilirsin.
Oyunları açtığında RAM kullanımı tavan yapmamasına rağmen oynayamıyorsan; upgrade yaparsan da oynayamazsın büyük bir ihtimalle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…