Çözüldü RAM MHz yükseltmesi sonrası sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kerem cHAN

Centipat
Daha fazla  
Sahip olduğum 32 GB 3200 MHz RAM, 10 dakika önce bilgisayardan baktığımda 3200 MHz'in 2300 MHz'ini kullanıyordu. BIOS'a girip güncelleme yaparken RAM MHz seçeneğinde kullanılan değerin 1800 MHz olduğunu fark ettim. Bu değeri 3200 MHz'e yükseltip kaydederek BIOS'tan çıktım. Ancak, bilgisayar şu an hiçbir şekilde monitöre görüntü vermiyor ve BIOS'a girmek için "delete" tuşuna basmam gerektiğine dair herhangi bir yazı da ekranda görünmüyor. RAM'leri yerlerinden söküp yerlerini değiştirdim, iki RAM'den birini tek başına taktım; fakat hiçbir şey değişmedi, hala aynı problem devam ediyor.

Ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?

IMG_20240808_000037.jpg

Çözüm
Sahip olduğum 32 GB 3200 MHz RAM, 10 dakika önce bilgisayardan baktığımda 3200 MHz'in 2300 MHz'ini kullanıyordu. BIOS'a girip güncelleme yaparken RAM MHz seçeneğinde kullanılan değerin 1800 MHz olduğunu fark ettim. Bu değeri 3200 MHz'e yükseltip kaydederek BIOS'tan çıktım. Ancak, bilgisayar şu an hiçbir şekilde monitöre görüntü vermiyor ve BIOS'a girmek için "delete" tuşuna basmam gerektiğine dair herhangi bir yazı da ekranda görünmüyor. RAM'leri yerlerinden söküp yerlerini değiştirdim, iki RAM'den birini tek başına taktım; fakat hiçbir şey değişmedi, hala aynı problem devam ediyor.

Eki Görüntüle 2277500
Clear CMOS.
Veya BIOS pilini çıkart 5 dakika bekle geri tak.

Eki Görüntüle 2277500
Clear CMOS.
Veya BIOS pilini çıkart 5 dakika bekle geri tak.

Çözüm
Anakartını (BIOS'u) sıfırlaman gerekir. Anakart modelini söylersen ben de bakabilirim seninle beraber nasıl sıfırlayacağına.

Her anakartta işe yaramaz pil çıkartma muhabbeti maalesef.

Resimde görünene göre A320M hocam ve bu anakarta BIOS pilini çıkarınca sıfırlanıypr.

Daha geçen bir arkadaşımın anakartını sıfırladık o da MSI A320M a Pro idi onda pinlere kısa devre yapıp sıfırlanıyordu. O yüzden kesin bilmemiz gerekir diye düşünüyorum anakart modelini.

Daha geçen bir arkadaşımın anakartını sıfırladık o da MSI A320M a Pro idi onda pinlere kısa devre yapıp sıfırlanıyordu. O yüzden kesin bilmemiz gerekir diye düşünüyorum anakart modelini.

Kesinlikle hocam görselden yola çıkarak dedim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı