RAM slot fazlalığı bilgisayarın hızlı açılmasına etki eder mi?

370335

Hectopat
Katılım
25 Eylül 2020
Mesajlar
4.055
Makaleler
1
Çözümler
3
Merhaba arkadaşlar hemen şöyle diyeyim ilk kendimi sistemimi söyleyeyim R5 3600 GTX 1660S 16 G.Skill Trident Z Neo 16 GB RAM'lık bir model kullanıyorum. ASUS X570P anakartım var RAM 2slotlu şimdi arkadaşımınkini söyleyeyim.
TUF B450M-Plus Gaming R53600 Corsair RAM RTX 2060S ekran kartı bilgisayar açılış hız testi yapıyorduk fakat bilgisayar ben Power tuşuna bastığımda hemen yanmadığını fark ettim o da aynı şekilde onun da RAM'ları 3 slotlu onda 4 saniyede daha erken bir sürede yanarken bende 5 buçuk süreyi buldu onun RAM slotu 3 diye mi böyle, yardıma ihtiyacım var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benimki daha hızlı.
Dediğim gibi birçok etken var. Her şeyle alakalı olabilir ki kafana takmana değmeyecek bir konu. Sorun oluşturmaz, donanım farklı vb. şeyler için içine girince çok normal böyle şeyler. Slotlarla alakası olmayan bir durum, ondan eminim.
 
Başlangıç uygulamaları da etkiler mi RAM LED'lerinin hızlı yanmasını.
Uygulamalar başlamadan önce RAM'ler çalışmaya başlar zaten. LED'lerin yanması ne zaman oluyor sisteminde bilmiyorum ama büyük ihtimal BIOS başlarken oluyordur, o yüzden etkilemez.

Sisteminde bir sorun yok, merak etme.
 
Uygulamaların başlaması için önce RAM çalışmalı.
Sizlik bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Hocam RAM'ı garanti göndermeli miyim arkadaşımın sistemini yazdım anakart ekran kartı etkiler mi RAM LED'lerinin yanma hızını.
Corsair RAM'ları var onu da ölçtük tam 4 saniyede RAM LED'leri yandı.
@Hamzz @Ecmel
 
Hocam RAM'ı garanti göndermeli miyim arkadaşımın sistemini yazdım anakart ekran kartı etkiler mi RAM LED'lerinin yanma hızını.
Corsair RAM'ları var onu da ölçtük tam 4 saniyede RAM LED'leri yandı.
@Hamzz @Ecmel
Hocam sorun yok, RAM ışıklarınız gayet ideal bir sürede açılıyor.
 
Merhaba arkadaşlar. Hemen şöyle diyeyim. İlk kendimi sistemimi söyleyeyim:
R5 3600
GTX 1660S
G.Skill Trident Z Neo 16 GB RAM'lık bir model kullanıyorum.
ASUS X570p anakartım var
RAM 2 slotlu.

Şimdi arkadaşımınkini söyleyeyim:
TUF B450M-Plus Gaming
R53600
Corsair RAM
RTX 2060S ekran kartı.

Bilgisayar açılış hız testi yapıyorduk fakat bilgisayar ben Power tuşuna bastığımda hemen yanmadığını fark ettim, o da aynı şekilde onun da RAM'ları 3 slotlu, onda 4 saniyede daha erken bir sürede yanarken bende 5 buçuk süreyi buldu. Onun RAM slotu 3 diye mi böyle? Yardıma ihtiyacım var.
 

Geri
Yukarı