RAM slotu toz yüzünden çalışmıyor

EmrahGK

Kilopat
Katılım
22 Aralık 2018
Mesajlar
1.450
Makaleler
1
Çözümler
13
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci :)
Fotoğrafta gördüğünüz gibi anakartın ikinci slotunda gözle pek görünmeyen bir toz birikintisi var. Normalde 1.slotta tek RAM kullanıyordum, dün 4x2 RAM'e geçmeye çalıştım. "çalıştım" çünkü başaramadım :D. Taktığım 2. RAM öncekinin aynı modeli değil, tamamen farklı bir set ve toplamda üç bellek de ayrı ayrı 1.slotta sorunsuz çalışıyor. Ayrıca önceden kullandığım RAM de 2. slotta çalışmıyor. Bir de hiç RAM takmadan bilgisayarı çalıştırmayı denedim. Bu sefer de yine 2. slota taktığımda olduğu gibi yaklaşık 15 saniye sonra kapanıyor ve tekrar açılıyor, döngüye giriyor. Sorum şu, bu kiri nasıl ortadan yok edebilirim? Tinerle temizledikten sonra fön makinesiyle tineri uçurmayı denedim ama bir işe yaramadı maalesef. Bir de şu ana kadar hep 1. slotu kullandığım için 2.'de kir olması hiç şaşırtıcı gelmedi.
Fotoğraf: (sağdaki slotta çentiğin olduğu kısımda)

IMG_20211025_183025.jpg
 
Bir kürdanı, maket bıçağı veya bıçak ile inceltip ve aynı zamanda keskinleştirip tek hamlede, başka bir yere bulaşmadan alabilirsin. Telefonumun şarj soketini bile zorda kaldığıda ve elimde aparat yoksa böyle yapıyor. Yaparken dokundurduğun yerlere dikkat et hasar vermemeye çalış ve aşırı güç uygulama.

Ama bu toz, dediğin soruna neden olacak bir şey mi hiç kestiremiyorum. Güç kaynağının da yeterli olduğundan emin ol.
 
Boya fırçasıyla temizleme işlemini tamamladım diğer slottan daha temiz ama halen bilgisayar 2. slotta RAM varsa hiç çalışmıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı