RAM taktıktan sonra bilgisayar açılmıyor

Eğer disk bağlı iken BIOS ekranına giriyorsa makine çalışıyordur, format atın.
Yok hiç girmiyor maalesef, hep siyah ekranda kalıyor.
PSU bozulmuş olabilir mi ?
PSU'yu söküp test edebilirsiniz Technopat YouTube kanalında çok basit bir yöntem var mutlaka ama mutlaka deneyin.
Hemen araştırıyorum, bu yöntemi de deneyeceğim. Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

Yok hiç girmiyor maalesef, hep siyah ekranda kalıyor.

Hemen araştırıyorum, bu yöntemi de deneyeceğim. Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
Anakartın fotoğrafını atın(Işıklara bakmak için, CPU ışığı vb.), sorun ya CPU'da ya RAM'de yada anakartta, CPU dahili ekran kartı ve GPU çalışmadıysa yüksek ihtimal ikisi de bozulmamıştır. Fan dönüyor yani PSU yaşıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu dikkatli izlerseniz bir sıkıntı olmaz.

Anakartın fotoğrafını atın(Işıklara bakmak için, CPU ışığı vb.), sorun ya CPU'da ya RAM'de yada anakartta, CPU dahili ekran kartı ve GPU çalışmadıysa yüksek ihtimal ikisi de bozulmamıştır. Fan dönüyor yani PSU yaşıyor.
Hocam isterseniz yine atayım; ancak benim ana kartımın üzerinde hiçbir ışık yanmıyor. Sadece fanların ışıkları var. Bu PC düzgün çalışırken de böyleydi yani bir sinyal aracı bulunmuyor. Hala görmek isterseniz tabi atayım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu dikkatli izlerseniz bir sıkıntı olmaz.

Hocam PSU fanları dönüyor, kendi fanı da dönüyor. Bu işlemi uyguladığımda da fanının döneceğini varsayıyorum. Bu testi uygulamak hala gerekli midir sizce?

Anakart problemi ise tık yapar açılmaz ki durumda bunu gösteriyor PSU da çalışıtığına göre yarın bir bilgisayarcıya götürüp test ettirmenizde fayda var gitmeden önce parçaların tek tek fotoğraflarını çekin parça çalınma olayına karşın.

Hocam isterseniz yine atayım; ancak benim ana kartımın üzerinde hiçbir ışık yanmıyor. Sadece fanların ışıkları var. Bu PC düzgün çalışırken de böyleydi yani bir sinyal aracı bulunmuyor. Hala görmek isterseniz tabi atayım.

Hocam PSU fanları dönüyor, kendi fanı da dönüyor. Bu işlemi uyguladığımda da fanının döneceğini varsayıyorum. Bu testi uygulamak hala gerekli midir sizce?
Anakart gitmiş olabilir.

Bütün ihtimalleri elemek adına CPU'da hata olmadığını anlamamızın bir yolu var mı acaba? En kötü iade etme hakkımın olduğu bir yerden anakartımın aynısından ve ya siz önerebilirseniz muadilinden alıp denemek isterim. Yaşadığım yer bilgisayarcı açısından çok alternatifli bir yer değil maalesef ki.

Anakart gitmiş olabilir.
Anakart çalışınca normalde bir ışık yanması lazım.
Bütün ihtimalleri elemek adına CPU'da hata olmadığını anlamamızın bir yolu var mı acaba? En kötü iade etme hakkımın olduğu bir yerden anakartımın aynısından ve ya siz önerebilirseniz muadilinden alıp denemek isterim. Yaşadığım yer bilgisayarcı açısından çok alternatifli bir yer değil maalesef ki.
Anakarttan çok şüpheleniyorum, ışık yanması lazım diye biliyorum.

Anakart çalışınca normalde bir ışık yanması lazım.
Ben ilk kurduğumuz günden beri çalışırken üstünde bir ışık görememiştim ama öyle diyorsanız bu anakart kaynaklı bir problem olduğunu güçlendiriyor demek ki. Bunun da tek çözümü sanırım yenisini edinmek değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı