RAM ve CPU kullanımı açısından Firefox vs Ice Dragon

TheVanguard

Kilopat
Katılım
16 Kasım 2017
Mesajlar
1.099
Çözümler
2
Yer
Saint-Valery-sur-Somme, France
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler, arkadaşlar. Elimde Core 2 Duo T6500 işlemcili, 4 GB RAM'li ve G102M ekran kartlı bir laptop var. Bu yüzden RAM ve işlemci kullanımı düşük bir tarayıcı arıyorum. Şu an Firefox kullanıyorum ancak beklediğim kadar hafif değil. Yine Firefox tabanlı olan Comodo Ice Dragon'a denk geldim. Güvenlik ve performans alanında iyileştirmeler yaptıklarını söylüyorlar. RAM ve işlemci kullanımı nasıldır Ice Dragon'ın?
 
İyi günler, arkadaşlar. Elimde Core 2 Duo T6500 işlemcili, 4 GB RAM'li ve G102m ekran kartlı bir laptop var. Bu yüzden RAM ve işlemci kullanımı düşük bir tarayıcı arıyorum. Şu an Firefox kullanıyorum ancak beklediğim kadar hafif değil. Yine Firefox tabanlı olan Comodo ıce Dragon'a denk geldim. Güvenlik ve performans alanında iyileştirmeler yaptıklarını söylüyorlar. RAM ve işlemci kullanımı nasıldır ıce Dragon'ın?

Ice Dragon güvenlik ve gizlilikte hiçbir şey katmıyor Firefox'a. Kendi eklentilerini yükleyip "güvenlik ve gizlilik arttırdık" diye piyasaya sunuyorlar. Gereksiz bir tarayıcı, Firefox'a hardening yaparak ıce Dragon'dan 10 kat daha güvenli bir tarayıcı elde edebilirsiniz.

Firefox Nightly var ama çok kullanıyor olabilir bakmadım. Opera GXT tarayıcısında RAM kullanımını kısıtlayabilirsin.

Firefox Nightly Firefox'un deneysel sürümüdür, her gün güncelleme alır ve pek de stabil değildir. Opera GX'te bulunan RAM kısıtlaması hakkında pek iyi geri dönüşler almadım. Ek olarak Opera kişisel verilerinizi hüpleten bir tarayıcı, önermem.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı