RAM XMP açınca oyundan atıyor

babayori

Femtopat
Arkadaşlar tek 8 GB G.Skill 3600 MHz CL18 RAM'im var. RAM XMP açınca yarım saat oynadıktan sonra aniden donup oyunlardan atıyor. Ama XMP kapatınca bir sıkıntı yok.
Fakat işte RAM'lerimi 2100 MHz'de kullanmış oluyorum. Bunu nasıl çözebilirim? Ben bu ramimde satıp 2x8GB tek modul 3000MHz RAM almayı düşüyorum fakat aynı sıkıntıyla karşılaşırım diye korkuyorum. Bunun nedeni ne olabilir yardımcı olursanız sevirinim.
Anakartım= B450M S2H.
İşlemcim= R5 2600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. MEMTest ile RAM'lerinizi kontrol ettiniz mi? Bios'tan XMP açık şekilde kaydettikten sonra MEMTest yapmanızı öneririm, arıza olabilir. Bios güncel değilse güncellemeyi unutmayın.

Merhaba. MEMTest ile RAM'lerinizi kontrol ettiniz mi? Bios'tan XMP açık şekilde kaydettikten sonra MEMTest yapmanızı öneririm, arıza olabilir. Bios güncel değilse güncellemeyi unutmayın.
Tek ram zaten memtest ile 2 kere test ettim xmp açıkken hiçbir hata çıkmadı bios güncel. Manual olarak 3200 mhz de çalıştırmayı düşünyorum eğer bir sıkıntı çıkmazssa. Bu ramide sattıp alttaki 2x8gb rami almayı düşünuyorum.
Nasıl sizce ?

Hocam ben şahsen 3600MHz RAM'den 3000MHz'e geçmezdim, malum Ryzen yüksek frekansa sahip RAM seviyor. Sorun bütün oyunlarda mevcut mu? Eskiden 2400MHz RAM'e sahiptim overclock yaptığım da aynı sorun PUBG'de başıma geliyordu. Bios'tan XMP ile değil de manuel 3600MHz yaptığınız da sonuç değişiyor mu? Veya Auto MHz ile 1.35V verdiğiniz de ne oluyor?

Her oyunda basima geliyor. 3000 mhzye gecicem ama bu 3000mhz cl 1y bir ram benimki 3600 mhz cl18 yani çok az bir fark olur. Ondanda bir sey olmaz. Ramin ustunde 1.35v yaziyor. Henuz hic denemedim manual dediginiz gibi 3600 e cekerek yapicamda o zamanda zaten ayni mantiga gelmezmi? Ben 3200 mhzye cekip denicem eger duzelirse o zaman bu ramleri alabilirim

RAM frekansını 3600'e alıp voltajı 1.35V yazıp deneyin aynı kapıya çıkıyor dediğiniz gibi fakat belki faydası dokunur. 3200'de vs. sorunsuz çalışması lazım.

RAM frekansını 3600'e alıp voltajı 1.35V yazıp deneyin aynı kapıya çıkıyor dediğiniz gibi fakat belki faydası dokunur. 3200'de vs. sorunsuz çalışması lazım.
Tamam deniyip donucem
Knk zaten 3600 de de idi 1.35 watt daydi. Xmpyi acinca ama orda 3608 mhz yaziyor. 8 mhz fazla denedim belki duzelmistir diye ayni. Gittim autidan mhzyi 3200 e aldim. 1.35 wattda suan oynuyorum 3 eldir atma falan olmadi. Not= 3200 mhz yaptim orda da xmp kisminda 8 mhz fazla gosteriyor yani onla alakli degil. Ne diyorsun? Duzeldi gibi. O zaman 3000 mhz sıkıntı cıkarmaz. Tabi insallah.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…