RAM Yükseltme Sonrası Performans Değişmedi

RAM satın aldim Kingston Fury 8 GB, 4 GB olan Elixir RAM'ime takviye amaçlı. Taktım 12 GB olarak gösterdi denetim masasi lakin PC'de herhangi bir fark göremedim? Ne yapmam gerekir? Değerli kelamlarınızi bekliyorum. Anakart ECS H61H2-M17.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM kapasitesi yükselince performans yükselmez. Eski RAM miktarının yetmediği durumlardaki sorunları çözmüş oldunuz. Bunun dışında bir etki göremezsiniz. Eşit bellek miktarlarına da sahip olmadıkları için dual channel olarak çalışmıyorlar.

4 GB 1333 MHz bir RAM'i köleyip oyun oynuyordum ve kasıyordu, x arkadaşım dedi ram takviyesi yap, ben gittim bir 8 GB 1333 MHz RAM daha ekledim ama pek performans alamıyorum diyorsan baştan mantık hatası yaptın demektir. 128 GB ram takviye etsen de işletim sistemi bunun tamamını kullanmaz. Örneğin oyunlar veya uygulamalar için "optimize edildi" diye geçen cümleler bu konuyla alakalı, amaç minimum bellek kullanmak veya gerektiği kadar kullanmak. İşletim sistemin yeni gelen 8 GB için ağır şartlar altında kullanılabilecek alan gözüyle bakıyor.

Project Cars oynayan birisi min 16 GB RAM'e ihtiyaç duyar çünkü 4K kalitedeki bir haritayı sen bellekte tutup hızlıca sunarsın. Başka bir örnek, mobil uygulama geliştiricisi olduğunu varsayalım ve bu durumda IDE ve Emulator'ün hızlı çalışması için yine çok bellek alanına ihtiyacın olur. RAM'de kapasite artışı bu senaryolarda farkı hissettirir.

Sıradan kullanımlarda ilk satırda da bahsettiğim 1333->1333 MHz zaten performans farkını anlamanı pek sağlamaz, 1333->1600 MHz şeklinde yükseltseydin farkı hissedebilirdin (tabi CL değerleri de önemli.) ve anakartın 1600 MHz'i de destekliyor. Şuna benzetebiliriz aslında, terliklerin eskidi değiştirdin veya terlikleri çıkartıp tabanı kalın bir bot giydin, farkı böyle hissedersin.

İş RAM'le bitse iyi, daha işlemci ve SSD konusu da var.

4 GB 1333 MHz bir RAM'i köleyip oyun oynuyordum ve kasıyordu, x arkadaşım dedi ram takviyesi yap, ben gittim bir 8 GB 1333 MHz RAM daha ekledim ama pek performans alamıyorum diyorsan baştan mantık hatası yaptın demektir. 128 GB ram takviye etsen de işletim sistemi bunun tamamını kullanmaz. Örneğin oyunlar veya uygulamalar için "optimize edildi" diye geçen cümleler bu konuyla alakalı, amaç minimum bellek kullanmak veya gerektiği kadar kullanmak. İşletim sistemin yeni gelen 8 GB için ağır şartlar altında kullanılabilecek alan gözüyle bakıyor.

Project Cars oynayan birisi min 16 GB RAM'e ihtiyaç duyar çünkü 4K kalitedeki bir haritayı sen bellekte tutup hızlıca sunarsın. Başka bir örnek, mobil uygulama geliştiricisi olduğunu varsayalım ve bu durumda IDE ve Emulator'ün hızlı çalışması için yine çok bellek alanına ihtiyacın olur. RAM'de kapasite artışı bu senaryolarda farkı hissettirir.

Sıradan kullanımlarda ilk satırda da bahsettiğim 1333->1333 MHz zaten performans farkını anlamanı pek sağlamaz, 1333->1600 MHz şeklinde yükseltseydin farkı hissedebilirdin (tabi CL değerleri de önemli.) ve anakartın 1600 MHz'i de destekliyor. Şuna benzetebiliriz aslında, terliklerin eskidi değiştirdin veya terlikleri çıkartıp tabanı kalın bir bot giydin, farkı böyle hissedersin.

Evet dediğiniz gibi almadan önce araştırdım baya, Lakin anakartım MAX. 1600 MHZ İşlemcimde İ3 1333 MHZ desteklediği için 1600 alsam bile 1333 Olarak çalışacaktı. Ondan sebeb böyle bir şey yapmak zorunda kaldım, nolursa olsun hiçbir etkisi olmadı ama ya:( Ve farklı Bellekler olmasına rağmen dual olarak çalışıyor gösteriyor GPU-Z.
Hızlı dosya kopyalama, loading ekranının 2-3 saniye sürmesi gibi bir hız istiyorsanız RAM değil SSD almanız gerekir.
RAM ne gibi durumlarda karşıya çıkıyor? Evet SDD'yide düşünüyorum lakin ramin hiçbir etkisi olmaz mı üstad ya :(
RAM kapasitesi yükselince performans yükselmez. Eski RAM miktarının yetmediği durumlardaki sorunları çözmüş oldunuz. Bunun dışında bir etki göremezsiniz. Eşit bellek miktarlarına da sahip olmadıkları için dual channel olarak çalışmıyorlar.
Performanstan kastım PC'de en ufak tık yok yeni bir parça takılmasına rağmen sadece görsel olarak takıldığı görünüyor o kadar Bellek hayla %43 Kullanıyor kullanılcak 6GB kaldı diyor, Hiç bir şey yokken 5GB'ı yiyor zaten yemesine yesin helal olsun da ben bunu taktığımdan beri herhangi bir etki göremedim? ne gibi konularda karşıma çıkar bu taktığım RAM? ve evet dediğiniz dual kanal çalışmıyorlar demişsiniz lakin şaşırtıcı bir şekilde dual kanal çalışıyor :D farklı marka ve farklı bellekler olmasına rağmen?

Evet, 1600 MHZ RAM alacaktım lakin işlemcim 1333 MHZ desteklediği için boşa alacaktım 1600'ü

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı