RAM yükseltme sonrası sistem mavi ekran hatası veriyor

Anıl Yiğit

Hectopat
Katılım
7 Mayıs 2020
Mesajlar
638
Çözümler
2
Arkadaşlar bugün İncehesap'tan aldığım 2x8GB Team-t Force xtreem ARGB 3600MHz CL18 değerinde RAM'lerim geldi ve önceden kullandığım Dual channel olan RAM'lerin yanlarına taktım toplam 32 GB RAM'im oldu (RAM'ler model koduna kadar aynı). PC açarken bir sorunla karşılaşmadım hatta BIOS'a girdim XMP 1 ve XMP 2 vardı. Ben 1 olanı seçtim ve devam ettim ardından Dying Light isimli oyunu açtım ve bir süre geçirdikten sonra mavi ekran hatası aldım RAM'le ilgili... Sonra tekrar Dying Light'a girdim bu sefer girer girmez mavi ekran yedim tekrar PC'yi açtım bu sefer 3D modelleme yapılan Blender isimli programı açtım render yaptım mavi ekran yemedim hatta Google'da panzoid isimli siteye girip 4K'lık bir background resim yaptım onunda renderını alırken mavi ekran yemedim. Şu an PassMark'ın Memory test programı ile RAM'leri test ediyorum. Sizce mavi ekran hatası XMP 2 seçmediğim için mi oluyor veya oyundan kaynaklı bir hata mı?

Sistem özelliklerim;

Ekran kartı: ASUS Phoenix GDDR5 2 GB VRAM GT 1030 OC version.

İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X 8/16 3.60-4.40GHz

RAM: 4x8GB Team-t Force xtreem white 3600MHz CL18.

Anakart: MSI B450 Tomahawk Max.

HDD: Barracuda 1TB 7.2K RPM.

PSU: Xilence 500W.
 
 
Bellek testi bitince minidump atacağım.
PassMark'ın RAM testi temiz çıktı 1 tane bile sorun bulunamadı tüm RAM'ler stabil, düzgün ve sağlıklı çalışıyor. Hatta GTA 5 de 6 saat oynadım ne oyundan atma ne mavi ekran hatası ne de FPS- hız düşüklüğü yaşamadım hatta bilgisayarım daha hızlı çalışıyor 16 GB haline göre... Gene de minidump dosyasını buraya atıyorum. Yetkili, bilgili kişiler bakabilir.

Minidump: Mavi Ekran.rar

Bu sorunun kaynağını tam olarak bilemesem de Dying Light isimli oyun yüzünden olduğunu düşünüyorum çünkü ben RAM upgrade yapmadan önce oyunun Save kısmında orijinal dosyalarını kurcalamıştım. Kendi kayıtlı savemi silip arkadaşımın attığı Save'yi kurmuştum. RAM upgrade sonrası sadece bu oyunda mavi ekran hatası aldım onun dışında diğer programlarda ve oyunlarda mavi ekran hatası almadım yani oyundan kaynaklı bir problem olması yüksek diye düşünüyorum. Yine de yetkili ve bilgili kişiler minidump dosyalarıma bakıp sorunun ne olduğunu anlarsa beni ve benim gibi sorun yaşayanları aydınlatırlarsa sevinirim. Herkesi iyi günler ve forumlar dilerim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı