RAM yükseltmesi önerisi

kasmas59

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba kafam çok karıştı, işlerimden dolayı 32 GB RAM yetmiyor 64'e geçmem lazim, bende halihazirda 36 CL 5600 MHz 2x16 GB RAM var 2 tane daha 16 veya en kotu ihtimalle 1 tane 32 alayım dedim fakat ayni CL ve voltaj değerinde bulamadım, voltaj değerine göre araman şart diyorlar. Bu görselde benim voltajim 1.1 olup, EXPO-XMP desteğiyle mi 1.2 olmuştur yoksa 1.2 midir hep? Ayrıca RAM'leri devamli ciddi kullandığım bir ortamda voltaj değerinin aynı olması sistemin çökmemesi için şart mıdır? Ve ben RAM bulamamaktayim 1.2V değerinde, Akakçe'de 4 tane RAM gözüküyor o da random CL MHz değerli ve çok pahalı.

IMG_20250822_204313.jpg

Voltaj değerlerini siz BIOS'tan da ayarlayabilirsiniz. Sizin aynı marka, model ram kullanmanız lazım ayrıca işlemci AMD ise 4 slot ram çok sıkıntı size tavsiyem elinizde ki ramleri satın 2x32 dual kit alın.

Voltaj değerlerini siz BIOS'tan da ayarlayabilirsiniz. Sizin aynı marka, model RAM kullanmanız lazım ayrıca işlemci AMD ise 4 slot RAM çok sıkıntı size tavsiyem elinizde ki RAM'leri satın 2x32 Dual kit alın.

İslemcim Intel, Benim anakart overclocksuz 5600 MHz destekliyor ve RAM'lerde o şekilde, ben şimdilik denemek için 5600 MHz'lik 3.RAM'i aldim diğer iki RAM Dual'ler zaten fakat bu 3. RAM sanki MHz'yi 4800'e dusurecek gibi ve voltaji farkli ama yine de çalışabilir demiştiniz acaba çalışır mi taktığımda ne olur bilemediğim tahmininiz var mı çünkü 5600'den 4800'e düşmesi ( RAM'i yoğun kullanmaktayim ) ciddi bir performans kaybi demek midir? Bir de konuyla alakasız da olsa şu soruyuda araya sıkıştırmak istedim yeni konu açmak yerine; Gaming gecesinden; Patriot VP400 V4 2TB 6200/5200MB/s NVMe M.2 SSD Disk 4600 TL'ye aldım. Sizce hızı markası ve boyutu ve fiyatıyla beraber iyi etmis miyim? Ben biraz cikri biriyimdir, şöyle 5 yil idare etse fena olmaz teşekkürler :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı