RAM yükseltmesi sonrası format gerekli mi?

Yago

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Front End Developer / Profosyonel Powerlifting Sporcusu
Merhabalar. Monster A5 V12.1 model bilgisayarıma az önce 8GB DDR4 CL17 1.2V RAM takarak 16GB ye çıkardım RAM'i.

Şimdi kafamda 2 soru var.

1. Soru benim bilgisayarımda bulunan RAM 8GB DDR4L SODIMM 1.2V RAM idi. Satıcıya sorduğumda sattığı RAM DDR4 olmasına rağmen 1.2V olduğunu ve bu yüzden sorun olmayacağını söyledi.

Şuan bilgisayar çalışıyor. Bende ki RAM de 1.2 V idi sadece sıkıntı şu bende ki RAM CL16 iken şuan taktığım RAM CL17. Bilgisayara taktığım anda sıkıntısız algıladı ve açıldı bilgisayar. İleride bir sorun çıkarabilir mi?

2. Soru da RAM yükseltmesinden en verimli sonucu alabilmek için format atmama gerek var mı?

(CL16 ve aynı özelliklere sahip RAM i amazon dışında bir yerde bulamadığımdan ve amazondaki de hiç duymadığım bir marka olduğundan almadım ve Türkiyeden CL16 aldım.)

Çözüm
Merhabalar, cl değeri gecikme özelliğidir, monitörlerde ms değerleri gibi düşünebilirsiniz, ne kadar düşük olursa o kadar az gecikme vardır. Herhangi bir problem yaşamazsınız, formata da ihtiyacınız yok.
Merhabalar, cl değeri gecikme özelliğidir, monitörlerde ms değerleri gibi düşünebilirsiniz, ne kadar düşük olursa o kadar az gecikme vardır. Herhangi bir problem yaşamazsınız, formata da ihtiyacınız yok.

Teşekkür ederim cevabınız için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı