RAM yükseltmesi sonrası mavi ekran

Emir Küpoğlu

Kilopat
Daha yeni çift slot RAM aldım taktım çalıştırdım, gayet güzel bir şekilde çalışıyordu fakat bir anda mavi ekran hatası aldım ve bilgisayarımı tekrar açmayı denedim ama masaüstüne geldikten 20-30 saniye sonra tekrar mavi ekran hatası alıyorum. Bu arada Thermaltake View 27 kasam var, kasanın önünde biri mavi biri kırmızı olmak üzere 2 adet ışık bulunuyor, mavi ışık sistemin çalıştığını gösteriyor diye biliyorum, kırmızı ışık ise masaüstüne geldiğimde yanıp sönüyor ve mavi ekran verince sönüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem bileşenleri nedir? BIOS güncel mi?

Sistem bileşenleri nedir? BIOS güncel mi?
BIOS güncel.
Sistem bileşenlerim:
- AMD Ryzen 5 2600X AM4 3.6GHz 19MB
- ASUS ROG STRIX B350-F GAMING AMD B350 AM4 DDR4 3200MHz (OC) USB3.1 M.2
- GSKILL 2x8GB Ripjaws V DDR4 3200Mhz CL16
- ASUS GTX1060 ROG STRIX GAMING 6GB GDDR5 192Bit DX12
- Thermaltake View 27 600W 80 Plus USB 3.0
- Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s
- Samsung 970 Evo Plus 250GB 3500MB-2300MB/s NVMe M.2 SSD

Şu an eski RAM'i taktım. İlk önce 1. slota takmıştım ama bilgisayarım açılmadı. Sonrasında 3. slota taktım (tek slot RAM bu arada) ve çalıştı. Sorun slotta olabilir mi?

4 slot anakartlarda 2-4 olarak deneyin. Tek olarak ise 2 olanı deneyin.

4 slot anakartlarda 2-4 olarak deneyin. Tek olarak ise 2 olanı deneyin.
2-4 olarak denedim fakat bu sefer de bilgisayarım hiç açılmadı. RAMlerin yanında beyaz bir ışık yanıyor ekran gelmiyor CPU fanı dönüyor ama ekran kartının fanları önce bi dönüp sonrasında duruyor. Sonrasında tekrardan tek slot eski RAM ile denedim fakat yine açılmadı. Lütfen yardım edin.

Sanırım sistemim kendini korumaya aldı diye düşünüyorum fakat bunu nasıl çözeceğimi de bilmiyorum.

BIOS resetleyip denediniz mi?

2-4 olarak denedim fakat bu sefer de bilgisayarım hiç açılmadı. RAMlerin yanında beyaz bir ışık yanıyor ekran gelmiyor CPU fanı dönüyor ama ekran kartının fanları önce bi dönüp sonrasında duruyor. Sonrasında tekrardan tek slot eski RAM ile denedim fakat yine açılmadı. Lütfen yardım edin.
Şimdi kısa devre yaptırmış olabilirsiniz.
RAM'lerinizin yüzeylerine ve bakır bölgelerine çıplak elinizi sürmeyin.
Şimdi RAM'lerinizin bakır bölgelerini silgi (evet yazı silen silgi) ile silin. Tekrar 2+4. slotlarda deneyin.

Şimdi kısa devre yaptırmış olabilirsiniz.
RAM'lerinizin yüzeylerine ve bakır bölgelerine çıplak elinizi sürmeyin.
Şimdi RAM'lerinizin bakır bölgelerini silgi (evet yazı silen silgi) ile silin. Tekrar 2+4. slotlarda deneyin.
Kısa devre sorununu eskiden bildiğim bir yöntemle çözdüm hocam. Power tuşuna 10 saniye basılı tutunca içerdeki statik elektriği atıyor diye bir bilgi kalmış aklımda denedim işe de yaradı. Yine de size teşekkür ediyorum bu yöntem de aklımda bulunacak.

2-4 slotlarda yarın deneyip bilgi vereceğim. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

Oyun oynarken sürekli crash yiyorum. Arada bir mavi ekran hatası alıyorum.

Minidump dosyalarımı aşağıda paylaşıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı