Ramazanda spor ne zaman yapılmalı?

tumu

Hectopat
Şu an yağ yakma sürecindeyim, Ege Fitness'dan izlediğim kadarıyla glikojen depoları boş olduğu için enerjiyi yağdan çeker ve yağ yakarsınız diyor. İftardan hemen önce yapılmasını söylüyor. Bu durum doğru mudur? Benim korktuğum konu ağırlıklarımın düşmesi, gözümün kararması falan. Çünkü aç gittiğimde idmanı tamamlayamadığım dahi oluyordu. Sizce ne yapmalıyım?

Şu an yağ yakma sürecindeyim, Ege Fitness'dan izlediğim kadarıyla glikojen depoları boş olduğu için enerjiyi yağdan çeker ve yağ yakarsınız diyor. İftardan hemen önce yapılmasını söylüyor. Bu durum doğru mudur? Benim korktuğum konu ağırlıklarımın düşmesi, gözümün kararması falan. Çünkü aç gittiğimde idmanı tamamlayamadığım dahi oluyordu. Sizce ne yapmalıyım?
Oruç sonrası ama oruçtan en a 2 1 saat sonra ki ağır ağır spor yapma.

İftardan sonra fena ağırlık çöküyor bünyeye, ayrıca yemekten sonra gidildiği için bulantı da olmuştu bende. Hiçbir bilimsel araştırmaya dayanmadan kendi fikrimce en temizi 4-5 gibi gitmek. Okul derdin yoksa 1-2. Bu saatlerde gidersen kararma falan olacağını da zannetmiyorum iftara daha zaman oluyor çünkü.

Ya abartmayın bu kadar ağırlıklarımın düşmesinden korkuyorum falan diyosun olimpiyatlara mı hazırlanıyon kral. 1 ay hepi topu, bırak ağırlık düşmeyi hiç spor yapmasın dahi 1 haftada toplarsın hemen.
Onun dışında soruna gelecek olursak optimali şöyledir :
İftarda tam doymadan besleneceksin hızlı sindirilen karbonhidrat ve protein alacaksın. Tavuk pilv gibi.
1-1.30 saat sonra antrenmanını yapıp asıl öğününü yiyeceksin.
Ama iftardan sonra salonlar ana baba günü olduğundan benim önerim idmanın bitişi iftar saatine denk gelecek şekilde antrenmana gitmen ben hep öyle yapıyorum. Bu ramazan da öyle yapacağım.
Ağırlıkların düşer tabii ama önemli değil 20 kg yerine 18 kaldırırsın bir şey olmaz. Bir de iftardan önce gideceksen hacimi düşür 4 set 15 tekrar yapıyorsan 3 set 8 tekrar yap gibi. Set arası dinlenmeyi yüksek tutarsın 60 sn yerine 90 sn gibi olur biter.
Bu kadar abartmayın

Oruç tuttuğunuz sürece yapacağınız sporun pek faydası olacağını sanmıyorum. Vücut gün boyunca besinden mahrum kaldığı için beslenme asla sağlıklı ve yeterli olmayacaktır. Bu konuda yazılan olumlu makaleler vs. tamamen insanın kendini kandırması. Gün içinde gerekli miktarda besin almayan vücut mutlaka kas kütlesi kaybedecektir.

Ya abartmayın bu kadar ağırlıklarımın düşmesinden korkuyorum falan diyosun olimpiyatlara mı hazırlanıyon kral. 1 ay hepi topu, bırak ağırlık düşmeyi hiç spor yapmasın dahi 1 haftada toplarsın hemen.
Onun dışında soruna gelecek olursak optimali şöyledir :
İftarda tam doymadan besleneceksin hızlı sindirilen karbonhidrat ve protein alacaksın. Tavuk pilv gibi.
1-1.30 saat sonra antrenmanını yapıp asıl öğününü yiyeceksin.
Ama iftardan sonra salonlar ana baba günü olduğundan benim önerim idmanın bitişi iftar saatine denk gelecek şekilde antrenmana gitmen ben hep öyle yapıyorum. Bu ramazan da öyle yapacağım.
Ağırlıkların düşer tabii ama önemli değil 20 kg yerine 18 kaldırırsın bir şey olmaz. Bir de iftardan önce gideceksen hacimi düşür 4 set 15 tekrar yapıyorsan 3 set 8 tekrar yap gibi. Set arası dinlenmeyi yüksek tutarsın 60 sn yerine 90 sn gibi olur biter.
Bu kadar abartmayın
Öyle yapicam hocam aç gitmeye karar verdim.

Yüksek yoğunluklu antrenmanlarda yani ağırlık çalışmak diyebiliriz,vücut temel olarak glikojen kullanıyor çünkü kasın çok hızlı şekilde enerji kullanması lazım.Ancak düşük karbonhidratlı bir diyet yaparken glikojen giderek azalyor bir yandan da vücut geliştirmeye çalışırsan glikojen iyice azalır en sonunda kas proteinlerini glikoza dönüştürürsün yani kas kaybı olur.Elbette kas çalışırsın diğer aylarda ama öncelik bu olmasın.Bildiğim kadarıyla vücut geliştirmeye belli bir yağa düştükten sonra başlanıyor.Spor yaparken 3-4 litre suları da görmen lazım ve iftar sonrası vücut çok yoğun bir sindirim yapacakken,Ramazan'da tavsiye etmem.Bir de öncelik yağ vermek.Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı