Ramazanı unutmak ve yanlış bir hareketi unutamamak

Ramazan ayınız kutlu olsun öncelikle...
Açken asla ders çalışamam ve bu yüzden yaza erteledim oruçlarımı.
İlk gün unutmuşum, dışarıda yemek yedim ve kalabalık bir yerde. Allah belamı versin, çok utanıyorum ve unutamıyorum.
Nasıl unutabilirim?
İslama inanıyorsanız söyleyeyim önemli bir durumunuz olmadığı sürece orucunuzu tutmamanız dinen hoş karşılanan bir durum değil mümkünse kalanını tutun tutamadığınızı kaza edersiniz.
 
Ders maalesef oruç tutmamak için bahane değil. Sabah oruçluysan, iftardan sahura kadar yine çalışırsın. Ek olarak bilimsel çalışmalara göre açken vücuttaki belli başlı hormonlar harekete geçtiğinden algın daha açık oluyor.

Orucu sonradan tutamazsın, kefaretini tutarsın. Bunun da hükmü orucun kendisiyle birebir değildir. Umulur ki kefaretle affa mazhar olsun deniliyor.

Din oyuncak değildir, kabul ediyorsan bu zamanda bu şekliyle uygulamak zorundasın. Aksi takdirde o senin inandığın din değil, senin kendine göre uydurduğun bir din olur. Günümüzde maalesef bazılarının yaptığı gibi.
 
Hastalık vesire ertelemesi mübah olan şeyler var. 30x61 gün yapmamı düşünmüyorsun herhalde. En azından namazlarımı arttırmaya çalışıyorum ve hiç yoktan iyidir sonra tutacağım.

Arkadaşım ben oruç tutmuyorum. Bozma gibi bir şey değil yani. Ramazan olduğunu unuttum milletin oruçlu olduğunu farkedemedim o an.
Hocam yukarıda sorduğum gibi yemek yemek suç mu halk içinde? Neden utanıyorsunuz bundan? Başkaları oruç tutuyor diye sizin de mi tutmanız gerekiyor? Yemek yemenizden neden utanıyorsunuz?
 
Hocam evet kadere bağlı ama bu kaderi biz çok çalışarak çabalayarak değiştirebiliriz. Kaderim böyleymiş diye hiçbir şey yapmaz isek anca sürünürüz.

Doğru hocam ben sadece şunu demek istedim oruçluyken ders çalışabilir aslında arkadaş zorlasa ya da iftardan sahura kadar çalışabilir bence ertelememeli.
 
Bünyeniz hiç kaldırmıyorsa, cidden açken hiç soru çözemiyorsanız ya iftarı bekleyin. Ya da, şöyle bir çözüm uygulayın. Mesela 2 gün tutun bir gün tutmayın. Hiç tutmamaktansa 2 gün tutup 1 gün tutmamak daha iyidir.
 
Hocam saniye sonrasının garantisi yok ama bir tarafta evet ne kadar saçma da olsa bizim okul hayatımızı etkileyecek bir durum var. Eğer arkadaşımız açken hiç derse odaklanamıyor ise bu sene tutmamalı. Seneye Allahın izniyle eksiksiz bir şekilde tutmaya çalışır.
şu hocam lafından bir vazgeçsek...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı