Ne olursa olsun bir bilgisayar sisteminde her şey runtime esnasında bellekte yer alır.
Bunların haricinde dosya halinde olmayıp da bellekte aktif halde diğer processlara atlayıp çalışanlar da var.
Antivirüs yazılımları detaylı, gelişmiş temizlik modunu aktif hale getirdiğinde sistem bir nevi tepkisiz hale getirilir. Zararlı yazılım temizlik başlamadan hemen önce hiçbir şey yapamaz hale gelir ve öyle temizlenir. Bu yöntemin ismi firmadan firmaya değişirken genelde "advanced disinfection" olarak geçer.
Kaspersky de bu durum System Memory şeklinde belirtilir.
Ek olarak daha önce faydası dokunur diye bellek analizi rehberi yapmıştım. Orayı da okursanız bellekte neler tutulur, bellek ne iş yapar daha iyi anlayabilirsiniz.
Merhaba, Bu rehberde bir sistemin komple bellek imajını nasıl alabileceğinize ve nasıl inceleyip veri elde edebileceğinizi anlatacağız. Kurumunuzda veya bilişim uzmanıysanız operasyon sonrasında bilgisayarda aktif olarak çalışan görevleri, yapılan işlemleri tespit etmek ve ona göre aksiyon...
@NightFlowey
Şu an sisteminizde halen aynı durum devam ediyor mu? Devam ediyorsa imzamdan rapor 1 ve 3 paylaşın çözelim. Aynı sorunu yaşayan 4-5 arkadaşınkini daha önce çözmüştük.
Ek olarak güvenlik bölümünde gördüğüm şu sıkıntıyı söylemeden edemeyeceğim. Bilgisi olan veya olmayan herkesin bir şeyler yazdığını görüyorum. Asıl niyet yardım olsa da bu konuda olduğu gibi konu sahibine maalesef gereksiz yere bir yüklenme var. Eğer bir konudan tam emin değilseniz emin olduğunu düşündüğünüz kişileri etiketleyin. Er ya da geç konuyu gördüklerinde cevap vereceklerdir.
Çoğu kişinin normalde yanlış bilgilendirme ve gereksiz mesaj cezası alması gerekiyor fakat konuya yönetici geldiğinden yani
@Recep Baltaş işlem yapmadığından yapmayacağım. Lütfen bir dahaki konularda dikkatli olalım.