RAM’e OC yapılırken nelere dikkat edilmeli?

dmrsrn

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar. 6 GB RAM'im var ve 667 MHz. Ben bu değerlerle oynayıp MHz'yi yükseltmek istiyorum. Voltajı kaç girmeliyim? Anakart:Asus P5Q-SE, İşlemci:Intel Core 2 Duo E4400.
Belleklerimin maksimum çıkabiliceği MHz değeri nedir? Power şu an için 200-250 Watt değerinde. CPU-Z SPD Resmini paylaşacağım.

1.jpg
2.jpg
3.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Voltaj için otomatik varsa otomatik seç. Eğer yoksa deneme yanılma yoluyla arttırarak dene. Frekansını da deneme yanılma yoluyla bulabilirsin.

Zaten kit bellekler kullanmıyorsun gördüğüm kadarıyla, ek olarak XMP veya AMP gibi hız aşırtma destekli bellekler veya anakartın da yok. Güncel olmayan sistemlerde RAM belleklere stabil olarak hız aşırtma yapamazsın özellikle de RAM belleklere. Soğutucusu bile olmayan belleğe voltaj vermek falan pek mantık işi değil, versen de stok frekansından pek fazla öteye stabil olarak gidemez.

Gitse de bir belleğin performansını belirleyen tek unsur frekans değeri de değil, bildiğin üzre.
Ben yalnızca; Bu tip senaryolarda boş yere kendinizi yormayın diyorum. Alırsın XMP-AMP destekli güncel bir anakart ve RAM bellek; İşte o zaman anakartınız hız aşırtmalı şekilde desteklediği frekans değerlerine stabil olarak çıkarsın, performans farkını da hissedersin.

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. 667 MHZ ile 800 MHZ'nin pek bir farkı olur mu? 667 MHZ'e düşüren sanırım bu ekte ki bellek?

Dosya Ekleri

• 2.jpg
    2.jpg
    84,5 KB · Görüntüleme: 56
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. 667 MHZ ile 800 MHZ'nin pek bir farkı olur mu? 667 MHZ'e düşüren sanırım bu ekte ki bellek?
Çok fazla bir farkı olmaz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı