RAM'i takınca bilgisayar açılmıyor

mustafa.oyanik

Hectopat
Katılım
18 Eylül 2013
Mesajlar
103
Arkadaşlar geçen gün bilgisayarımın önce ekranı kapandı. Ben ekran kablosunu felan inceledim ama bir şey bulamadım. Sonra bilgisayarı düğmesinden kapamak zorunda kaldım. Tekrar açtığımda sadece power düğmesinin yanıp söndüğünü gördüm. Bilgisayarda hiçbir tık yok sadece monitör ve power' ın ışıkları yanıp sönüyor. Bekledim 1 saat. Tekrar açmaya çalıştım bu sefer düğmeye bastığımda açılırmış gibi odu. 1 sn sonra kapandı sonra 3 sn felan bekledi tekrar kendiliğinden açıldı hala ışık yanıp sönüyor. Dedim bu böyle olmayacak açtım bilgisayarı ilk önce ramlerin yerlerini değiştirdim olmadı. Sıra tek tek denemekte. Hepsini anlatmayacağım. En sonunda 1 tane ram i çıkarınca bilgisayar açıldı. Ne yapmam gerekiyor?:confused::confused::confused:

Sistem özellikleri ;


  • Ekran kartı: G41MXE
  • Ram: 2*2 4 gb
  • İşlemci: İntel Pentium Dual-Core E6300
  • Ekran kartı: Readion HD 4850
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer birini çıkarıp tek modül iken çalışıyor ise diğer Ram modülü bozulmuş demektir. Eğer garantisi var ise garantiye yollayın. yok ise çıkartın kenarda dursun. 8GB'lık bir modül alıp onu kullanırsınız.
 
Bu sorunu benim arkadaşımda yaşamıştı. Ramleriniz bozuk olabilir. Benim arkadaş 2 adet ram kullanıyordu. Bozuk olanı çıkarttı. Şu an tek ram ile pcyi kullanıyor.
 
Hımm şimdi arkadaşlar hala bilgisayara alışmış değilim şu an :D Bi eksiklik var gibi. Şimdi kenaramı atacağım bunu ? Değerlendiremez miyim bir yerde garanti felan halledermi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı