Tuncay AKSU
Decapat
Daha fazla
- RAM
- Corsair RGB Pro 8x2 3600MHz
- Anakart
- Asus prime b550plus
- İşlemci
- Ryzen 5 5600X
Merhaba, RAM'lerimi slotların 1-3 kombinasyonunda çalıştırabiliyorum fakat 2-4 kombinasyonunda taktığımda bilgisayara görüntü hiçbir şekilde gelmiyor. BIOS güncellemesi yaptım, son sürüm yükledim ve sorunum çözülmedi. Artı olarak, bilgisayarı ilk topladığım zaman bu RAM'lerimi 3600 MHz hızda çalıştırabiliyordum fakat şu anda 3000 MHz üzerinde çalıştırmaya çalıştığımda bilgisayar 2-3 kere kendini resetleyip BIOS ekranına tekrar beni atıyor ve kendini resetleyip 2666 MHz'e düşürüyor. 3000 MHz kullanabiliyorum sadece. Destek çıkar mısınız? Çok teşekkürler.
Çözüm:
BIOS sıfırladım, RAM kanallarını A2-B2 (2-4) olarak değiştirdim görüntü yine gelmedi DRAM hatası aldım yine aynı şekilde. Bilgisayarı fişten çekip tekrar çalıştırdım bu sefer hiç sıkıntı yaşamadan bilgisayar açıldı. BIOS bölümünden DOCP'de açtığım halde RAM'ler 3600MHz hızında çalışmaya başladı. Nasıl yaptım anlayamadım ama çok basit oldu. 3 saat 4 saat uğraştığım günler olmuştu.
Çözüm:
BIOS sıfırladım, RAM kanallarını A2-B2 (2-4) olarak değiştirdim görüntü yine gelmedi DRAM hatası aldım yine aynı şekilde. Bilgisayarı fişten çekip tekrar çalıştırdım bu sefer hiç sıkıntı yaşamadan bilgisayar açıldı. BIOS bölümünden DOCP'de açtığım halde RAM'ler 3600MHz hızında çalışmaya başladı. Nasıl yaptım anlayamadım ama çok basit oldu. 3 saat 4 saat uğraştığım günler olmuştu.
Son düzenleyen: Moderatör: