Çözüldü RAM'ler Görev yöneticisinde 1500 MHz olarak görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Elvadeyn

Hectopat
Öncelikle iyi forumlar, sıkıntım şu, Boot menüsünden RAM MHz değerini 3000 çekmiş olmama rağmen görev yöneticisinden baktığımda sabit 1500 MHz de çalıştığını görüyorum. Bu arada RAM'lerim Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Dostum hiçbir sıkıntı yok. Dual Channel kullandığın için yarısını gösterir Windows. 1500*2 olarak düşüneceksin. Her şey normal. 3000MHz de çalışıyor RAM'lerün.

Bildiğim kadarıyla Windows'un eski sürümlerinde yarısını gösteriyor ama şu anki yeni versiyonlarında direk olarak bellek hızının tamamını görebiliyoruz.

Windows 10 Pro sürüm 20H2;

Dosya Ekleri

• bellek hızı.JPG
    41 KB · Görüntüleme: 220
Lütfen sorularınızda sistem bilgisi vermeyi unutmayın!
BIOS güncelleme isteyebilir.
XMP devreye sokmak gerekebilir.
Anakart desteği düşük olabilir.
İşletim sistemi yanlış bilgi veriyor olabilir ki bunun için BIOS hız değerine bakın.

Ana kartınız kaç MHz destekliyor.
Anakartım asus prime b-450m k modeli 3000 e kadar destekliyor diye biliyorum yanlışım yoksa
ekran kartım: asus rx480 4gb
anakarım: asus prime b-450m k
ramler: corsair vengeance 8 x 2 gb 3000mhz
psu: corsair 550w
işlemci: ryzen 5 2600
XMP dediğinizin ne olduğunu bilmiyorum ama biosaum güncel ve bildiğim kadarıyla anakarım 3000 mhz destekliyor
Bildiğim kadarıyla Windows'un eski sürümlerinde yarısını gösteriyor ama şu anki yeni versiyonlarında direk olarak bellek hızının tamamını görebiliyoruz.

Windows 10 Pro sürüm 20H2;
Benimde sürümüm sizinle aynı ama bende o baktığınız yerin aynısına bakıyorum ve 1500 mhz gözüküyor
BIOS üzerinden ayarları yapıp kaydet ve çık diyorsunuz değil mi? (F10)
aynen bir kaç kere denedim ama olmadı biosa ta zaten 3000 gözüküyor ama görev yöneticisinde 1500 anlamadım gitti

Anakart 4400 destek veriyor. BIOS 3000 diyorsa takılmayın derim bence işletim sistemi hatalı rapor vermiş.

Anakart 4400 destek veriyor. BIOS 3000 diyorsa takılmayın derim bence işletim sistemi hatalı rapor vermiş.
Hata ile alakası yok 1500x2 3000 mhz demek ayrıca bunu çözmenin yolu var, anakartı güncellemek. Bios sürümü nedir?
PRIME B450M-K|Anakart|ASUS Türkiye Burdan indirip flash belleğe atın.

Dostum hiçbir sıkıntı yok. Dual Channel kullandığın için yarısını gösterir Windows. 1500*2 olarak düşüneceksin. Her şey normal. 3000MHz de çalışıyor RAM'lerün.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…