RAM'ler tam MHz değerinde çalışmıyor

Bu gittiğiniz yerin garantisi vs vardır mutlaka o zaman tekrar götürün. Ya uyuşmazlık var ya da başka bir şey. Bu hatanın birçok sebebi de olabilir miş internette baktım ama

BIOS da Advanced kısmından CPU Configuration da svm mode enabled ise onu disabled yapın bazı kişilerde bu tam tersi yapılınca düzeldiği söyleniyor.

Ama sorun RAM'leri direk o.c olarak yaptığınızda oluyor ise işe yarar mı bilmiyorum.
Bu arada anakart ASUS TUF X570 Plus Wi-Fi değil mi?
RAM'ler A2 ve B2 slotlara mı takılı? En iyi uyum öyle oluyor bir de onu kontrol edin.

Dikkatimi çekti sizin anakartın kitapçıkta RAM desteği

Ryzen 3000 seride 3600 desteği yok yani 3466'dan 4400'e atlamış direk.
Acaba BIOS desteği gelmedi mi?
3600 olarak sadece Ryzen 2000 serisi destekli diyor.

Eğer böyle ise güncelleme gelmediyse bundan oluyor olabilir. ya da direk böyle destekliyor olabilir.

Bu ayrımı anakartın sitesinde teknik özellikle kısmında değinmemiş direk bütün frekansları vermiş. Ama kitapçık da yani e-manual da ayrım yapmış.

Dosya Ekleri

• Adsız3.jpg
    Adsız3.jpg
    88,8 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Bu gittiğiniz yerin garantisi vs vardır mutlaka o zaman tekrar götürün. Ya uyuşmazlık var ya da başka bir şey. Bu hatanın birçok sebebi de olabilir miş internette baktım ama

BIOS da Advanced kısmından CPU Configuration da svm mode enabled ise onu disabled yapın bazı kişilerde bu tam tersi yapılınca düzeldiği söyleniyor.

Ama sorun RAM'leri direk o.c olarak yaptığınızda oluyor ise işe yarar mı bilmiyorum.
evet anakart dediğiniz gibi.

Yeni aldıysanız bu durumu yarın tekrar götürün ve anakart kitapçığını gösterin sizde vardır zaten ben internet sitesinden PDF olarak baktım.
Bu nedenle olmuyor olabilir. Ya kendileri yapıp direk öyle teslim etsinler yapabiliyorlarsa ya da RAM'i değiştisinler.

RAM'ler A2 ve B2 slotlara mı takılı? En iyi uyum öyle oluyor bir de onu kontrol edin.

Dikkatimi çekti sizin anakartın kitapçıkta RAM desteği

Ryzen 3000 seride 3600 desteği yok yani 3466'dan 4400'e atlamış direk.
Acaba BIOS desteği gelmedi mi?
3600 olarak sadece Ryzen 2000 serisi destekli diyor.

Eğer böyle ise güncelleme gelmediyse bundan oluyor olabilir. Ya da direk böyle destekliyor olabilir.

Bu ayrımı anakartın sitesinde teknik özellikle kısmında değinmemiş direk bütün frekansları vermiş. Ama kitapçık da yani e-manual da ayrım yapmış.

Bence de BIOS'tan kaynaklı sıkıntı yaşamaktayım şu an 3000 MHz de sorunsuz çalısıyor az voltaj verip 3000 MHz manuel aldım 1 saattir oyun vs oynuyorum donma vs hiçbir şey yok

Üstte RAM desteği ile ilgili yazdım oraya bakım 3600 desteği gelmemiş 3000 serisi işlemcilere.
Bence bundan dolayı oluyor.
bence voltaja gerek de yok zaten 3600 ram 3000 de çalışır her türlü. kitapçığa göre 3400 yada 3466 dada çalışması lazım. eğer bunlarda da çalışırsa direk 3600 desteği yok. kitapta yazdığı gibi.

Üstte RAM desteği ile ilgili yazdım oraya bakım 3600 desteği gelmemiş 3000 serisi işlemcilere.
Bence bundan dolayı oluyor.
Bence voltaja gerek de yok zaten 3600 RAM 3000 de çalışır her türlü. Kitapçığa göre 3400 ya da 3466 dada çalışması lazım. Eğer bunlarda da çalışırsa direk 3600 desteği yok. Kitapta yazdığı gibi.

Çok teşekkür ederim şu an 3466 ya çektim ve deneyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı