Çözüldü RAM'lerden biri çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cyber1881

Hectopat
Daha fazla  
RAM'lerden birisi 2 slotta da çalışıyor ama bir diğerini takınca kasa açılıyor ekrana görüntü gelmiyor ne yapabilirim?

Çözüm
Öncelikle geçmiş olsun yardımcı olmaya çalışayim. RAM'ler takılıyken BIOS pilini çıkarıp 10 saniye sonra tekrar takıp bilgisayarı açıp görüntü bekleyin. Yine olmazsa aynı işlemi bu sefer 1 RAM'ı çıkartıp tekrar yapın. Yine olmazsa bu sefer öteki RAM'ı deneyin. Baktınız yine olmuyor RAM slotlarını tek tek deneyin. Aklıma da başka bir şey gelmiyor umarım sorununuzu çözebilmişimdir.

Aklıma bir şey daha geldi. RAM'in giriş soketini silgi ile silin tekrar deneyin.
CLRTC Pinlerine 5 10 saniye dokundum işlem halloldu
Öncelikle geçmiş olsun yardımcı olmaya çalışayim. RAM'ler takılıyken BIOS pilini çıkarıp 10 saniye sonra tekrar takıp bilgisayarı açıp görüntü bekleyin. Yine olmazsa aynı işlemi bu sefer 1 RAM'ı çıkartıp tekrar yapın. Yine olmazsa bu sefer öteki RAM'ı deneyin. Baktınız yine olmuyor RAM slotlarını tek tek deneyin. Aklıma da başka bir şey gelmiyor umarım sorununuzu çözebilmişimdir.

Aklıma bir şey daha geldi. RAM'in giriş soketini silgi ile silin tekrar deneyin.

RAM'in birini takıp BIOS'a girip hızını biraz yükseltin veyahut düşürün sonra PC'yi kapatıp diğeri RAM'i takın belki düzelir.

Benim PC'de bu yöntem işe yarıyor.

CLRTC Pinlerine 5 10 saniye dokundum işlem halloldu

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı