- Makaleler
- 4
Açıldı, teste başladım.Değişik. tWTRS - 5 tWTRL - 14 tWR - 24 tRTP - 12 tRRDS - 6 tFAW - 30 tRRDL - 8 tCWL - 16 tRDRDSD - 6 tRDRDDD - 6 dener misiniz?
Açıldı, teste başladım.Değişik. tWTRS - 5 tWTRL - 14 tWR - 24 tRTP - 12 tRRDS - 6 tFAW - 30 tRRDL - 8 tCWL - 16 tRDRDSD - 6 tRDRDDD - 6 dener misiniz?
Açıldı, teste başladım.
Evet onunla yapıyorum ama 2 tane verdi 48.dakikada. Kırmızı hiçbir şey yok, garip dilde bir şeyler yazıyor.Extreme1@Anta777 ile yapıyorsunuz değil mi? Onun 3 döngüsünü de hatasız geçerse muhtelemen problem yaşamazsınız.
Bu arada RAM'ler baya sıcak, sorun olur mu? (Dokununca elim yanıyor.)Evet onunla yapıyorum ama 2 tane verdi 48.dakikada. Kırmızı hiçbir şey yok, garip dilde bir şeyler yazıyor.
![]()
Evet onunla yapıyorum ama 2 tane verdi 48.dakikada. Kırmızı hiçbir şey yok, garip dilde bir şeyler yazıyor.
Eki Görüntüle 1849941
Bu arada RAM'ler baya sıcak, sorun olur mu? (Dokununca elim yanıyor.)
2. döngüye geçtiği gibi hatalar başladı
Eki Görüntüle 1849947
Eki Görüntüle 1849961
İşlemcininde stabil olmadığını söylüyor ama 1.5 yıldır hiçbir sorunu yok. Normal kullanımda bu kadar zorlanmayacağı için sorun olur mu ?
Hocam, bu son sorum. Yaptığım overclock oyunlarda hiçbir hata vermiyor ve ekran kartı, işlemci, ramler ile toplamda 15 20 FPS fazla alıyorum The Forest’te falan. Yani yüzdelik baya artış var. Bu overclocklardan dolayı parçama zarar gelir mi, yanar mı? Hata veriyor ama oyunda sorun yok..
Tamam kısıp tekrar deneyeceğim. Parçaların yanma riski yok değil mi yaptığım hız aşırtmadan. Ramleri çözemezsem 2400'e geri düşüreceğim veya 2666 yapacağım.WHEA bellek kontrolcüsü kaynaklıdır. Bellek frekansını kısın, 2733 MHz civarlarına düşürüp deneyin. Sıcaklık stabilitede çok büyük bir etken, elinizi çektirecek kadar sıcaksa 2733 MHz'ye düşürüp voltajı düşürmeniz iyi olur. Hatta CL değerini 1 arttırıp voltaj düşürmeyi deneyebilirsiniz. Denemelik zararı olmaz ama uzun kullanımda mavi ekran alarak Windows dosyalarını bozabilirsiniz. Her şeyi 0 hata geçmesi lazım.
Peki, parça yanma riski var mı sizce bu hız aşırtmaların. İşlemci ve ekran kartının voltajını ellemedim maksimum güçlerini kullanıyorum şu an voltajsız.
Şimdilik beni idare etsin yeterli hocam. Eğer fiyatlar uçmazsa işlemciden de kurtulacağım. Hatta imkanım olursa 3060 + yeni işlemci düşünüyorum. 10K'nın içine sığar rahat şekilde. 1-1.5 ay öncenin tahminini bu şartta yapmak imkansız ama imkanım el verirse ne overclock derdim kalacak ne başka şey.1.35V civarında yanma gibi bir durum olmaz. Sadece sıcaklıklarına dikkat edin, RAM'lerin önüne fan koyabilirsiniz. Ben 1.46V verdiğimden öyle kullanıyorum yoksa fazla ısınıyor.
@William_Butcher hocam işlemcim sanırım maksimum 2666MHz destekliyor. Sizi de yordum kusura bakmayın. R5 5600 siparişi verdim, ramleri bir de onunla deneyeceğim.
Teşekkür ederim. Benim işlemciyi araştırıyordum da onu görünce belki de başarısız olma sebebi odur demiştim.Böyle deme işte. Sitesinde yazanın hiçbir önemi yok. 5600 için 3200 MHz yazıyor. Benim işlemcim için de 3200 MHz yazıyordu ama ben 4533 MHz çalıştırdım problemsiz. Neyse hayırlı olsun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.