Çözüldü Rampage Helios C15 sıvı soğutma montajında RGB'ler yanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AltanA

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Thermaltake Smart BX1 80Plus Bronze 650W
Intel Core i5 12400F soket 1700 12. nesil 2.50GHz 18MB önbellek 10nm
MSI Pro H610M-G Intel H610 soket 1700 DDR4 3200MHz (OC) M.2
Crucial 500GB P3 serisi 3D NAND NVMe M.2 SSD
XPG 16 GB (2x8GB) Gammix D30 kırmızı DDR4 3200MHz CL16 1.35v
Power Boost VK-H002b USB3.0 4x14cm ARGB MESH
Gigabyte GeForce RTX 3070 eagle r2.0 OC 8 GB GDDR6 256bit NVIDIA RGB
Meslek
İcra Katibi
Merhaba, Anakart bu anakarta sahibim Rampage Helios C15 soğutucum var, fanları birbirine bağladım, sonra fanlardan gelen kabloyu CPU_FAN'a bağladım, radyatörden gelen 3 pin kabloyu da CHA_FAN portuna bağladım, fanlar dönüyor ama RGB'ler yanmıyor, ne yapmalıyım, ilk defa takmaya çalıştım soğutucu.

Çözüm
Hocam şimdi baktım. Anakartınızın ARGB desteği mevcut. Bende ASUS kullanıyorum.
Burası anakartta ki ARGB giriş yeridir ve 3 pindir. Yani 5 volt olanı destekler.
Fan örnek olarak attım. Mavi renkte olan ARGB girişe takılır. Siyah olan ise fanın güç girişidir. Yani anakartınızın SYS veya diğer 4 pin fan giriş yerine takmanız gerekiyor.
Bilgilendirme: Add gen dediği adreslenebilir LED demektir. Burada ki girişi add çoklayıcı ile tüm fan 3 pin girişine baglayip, Armoury Crate üzerinden ışıklandırma yapabilirsiniz.
Örnek video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Merhaba, Anakart bu anakarta sahibim Rampage Helios C15 soğutucum var, fanları birbirine bağladım, sonra fanlardan gelen kabloyu CPU_FAN'a bağladım, radyatörden gelen 3 pin kabloyu da CHA_FAN portuna bağladım, fanlar dönüyor ama RGB'ler yanmıyor, ne yapmalıyım, ilk defa takmaya çalıştım soğutucu.

Sana ve radyatör bağlı 3 pinli kablo olacak. Bunu ARGB girişine bağlar mısın?

ARGB soketlerini (anakartızda bulunan) ARGB girişine bagladınz mı?

5 volt ise bunlar 3 pin olur. 12 volt ise 4 pin olur. Bazı fanların 4 pinli olduğu içi rbgler Molex'den güç alırlar.

Sana ve radyatör bağlı 3 pinli kablo olacak. Bunu ARGB girişine bağlar mısın?

Hocam kusura bakmayın terimlere çok yabancıyıö ARGB girişi nerededir bu anakartta çünkü ben CHA_FAN diye bir yere taktım o 3 pinliyi.

ARGB soketlerini (anakartızda bulunan) ARGB girişine bagladınz mı?

5 volt ise bunlar 3 pin olur. 12 volt ise 4 pin olur. Bazı fanların 4 pinli olduğu içi rbgler Molex'den güç alırlar.

ARGB girişi anakartımda nerede oluyor linkten anakartıma bakıp söyleyebilir misiniz lütfen.

Görselde daire içine aldığım gibi "5v ARGB" yazıyordur. @AltanA

Dosya Ekleri

• IMG_20250122_195303.jpg
    IMG_20250122_195303.jpg
    206 KB · Görüntüleme: 17
Burası anakartta ki ARGB giriş yeridir ve 3 pindir. Yani 5 volt olanı destekler.
Fan örnek olarak attım. Mavi renkte olan ARGB girişe takılır. Siyah olan ise fanın güç girişidir. Yani anakartınızın SYS veya diğer 4 pin fan giriş yerine takmanız gerekiyor.
Bilgilendirme: Add gen dediği adreslenebilir LED demektir. Burada ki girişi add çoklayıcı ile tüm fan 3 pin girişine baglayip, Armoury Crate üzerinden ışıklandırma yapabilirsiniz.
Örnek video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250122_195733_Chrome.jpg
    Screenshot_20250122_195733_Chrome.jpg
    274,1 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_20250122_195827_Chrome.jpg
    Screenshot_20250122_195827_Chrome.jpg
    154,4 KB · Görüntüleme: 19
Çözüm
Görselde daire içine aldığım gibi "5v ARGB" yazıyordur. @AltanA

Hocam evet oldu çok teşekkür ediyorum.

Örnek video:

Süpersiniz çok teşekkür ediyorum ben bu pinleri bulamamıştım sağ olun.

Hocam bir sorum daha var pompadan gelen üstünde USB yazan bir soket var bunu nereye takmalıyım.

Sanırım o soket sıvı soğutmanın ekranında ki sıcaklık verisi göstermek için kullanılan USB. Taksanız bile driver yükledikten sonra açılacaktır tahminimce. Soketi anakartta en altta USB soket kısmı var oraya takılıyor diye biliyorum. Sıvı soğutma kitapçığında yazar hocam. Ya da anakart kitapçığında nasıl takılacağını da belirtir. USB soketi kaç pin acaba fotosu var mı?

Daha önceden benzer bi konu açılmış.

Yeni konular

Geri
Yukarı