Rampage moon chil 240 sıvı soğutucu işlev görmüyor

Hortumun radyatöre bağlanan orada küçük tıpaya benzeyen bir şey var ora çıkıyorsa oradır. Hortumları da kontrol ederse çok güzel olur tıkanma var mı bakarsınız.
 
Arkadaşlar sorunu çözdüm yardımlarınız için teşekkür ederim. Sorunun kaynağı pompada biraz kirlenme ve sıvı eksikliği. Sıvı devir yapmadığı için radyatöre ısı iletmiyormuş.
Sıvı tıpasından radyatördeki tüm sıvıyı boşalttım. Ardından pompayı söktüm ve temizledim. İçerisinde değişik bir kalıntı çıktı birazını temizleyebildim tam sökemedim pervane kısmını çünkü. Pompayı toparladım yalnız biraz kafam karıştı hangi parça nerenin dikkat edilmesi lazım sökerken. Ardından eczaneden aldığım saf su ile radyatördeki sıvıya ilave ederek enjektörle depoyu salla çalkala doldurdum tam eziyetti bu kısım.
Hava boşluğu bırakmamaya çalıştım. Stok soğutucum takılıydı anakartta.
Pompayı sysfan a taktım radyatörü de kasanın üst çıkış fanlarına bıraktım. Fön makinesini bakır bloğa 5 dk tutarak sıcaklık denemesini yaptım(el yakacak derecedeydi makinenın ısısı). Isı radyatöre de ulaştı bir süre sonra. Makine yı kapatıp elimi bakır bloğa koyduğumda sıcaklık denen bir şey yoktu. Tabi ki bu geçici bir çözüm saf su tam sağlamıyor yalıtkanlığı. Deneme amaçlı aldım ki boşa para harca mıyım cihaz çöp olmuşsa diye.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı