Rampage PSU ile 2,5 yıllık deneyimim

Hoaxer

Kilopat
Katılım
9 Haziran 2019
Mesajlar
3.055
Makaleler
3
Çözümler
25
Merhaba. 2,5 sene önce Vatan'dan aldığım sistemde Rampage PSU bulunuyordu. Aldığım zaman para bulunca satar değiştiririm diyerek erteledim. Bu erteleme sürekli olunca bir türlü değiştiremedim ve bunu yazarken bile sistemime güç vermeye devam ediyor. 10'dan fazla elektrik kesintisi geçirdi ancak şimdiye kadar herhangi bir sorun çıkarmadı. Bu demek değil ki çok güvenli bir marka ancak saatli bomba gözüyle bakmaya gerek olduğunu da düşünmüyorum.
Değiştirmeyi de artık düşünmüyorum, nereye kadar götürür göreceğiz🙂
 
Teknoloji şans işi biraz da, önermiyoruz çünkü şansa bırakmak istemiyoruz.

Neyse ki sorun yaşamamışsın, sistemine bir şey olabilirdi. Dikkatli olmaya bak yine de.
 
Dünyanın en iyi güç kaynağını da alsan bozulur, neticede kul üretimi hepsi. Diyeceksin makineler üretiyor, makineleri de insanlar üretiyor :D Yalnız buradaki fark birisinin tamamen kötü iç yapıya sahip olup kötü firma desteğine sahip olması, birisinin mükemmel bir ürün ve mükemmel bir firma desteğine sahip olması. Sence hangisi ürününün arkasında durur? Misal Seasonic bir güç kaynağı alsan ve sorun yaşasan bunun yanında bir de Rampage güç kaynağı alsan ve sorun yaşasan hangisinin vereceği destek daha iyi sence? Ve kaliteli güç kaynakları minimum 5 yıl garantili oluyor. En üst seviyelerde 12 yıla kadar çıkıyor. Rampage ise genelde 2-3 yıl ile sınırlı. Güç kaynağı sistemin kalbidir, güç kaynağı dandik tercih edilemez. Rampage gibi PSU'ları önermeme sebebimiz iç yapısı, korumalarının iyi olmaması. İyi olduğu istisnalar var ama o bütçelerde de neden gidip Rampage falan alayım yani? Sen şimdi kaliteli Rampage PSU ile kaliteli Seasonic aynı para olsa Rampage olanı mı alırsın :) Güç kaynağı alırken incelemelere de bakmak gerekiyor bu arada, zira kağıt üstündeki veriler her zaman pratikte iyi sonuç veremeyebiliyor.
 
Almışken iyisini almak tabi iyi, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi en iyisi de olsa her zaman risk var. Bazı insanlar 2-3 marka dışında her markaya "bomba" yazıyor fakat altını dolduran yok, yorum yapmış olmak için yorum yapan çok.
 
Teknoloji şans işi ama yinede önermek pek mantıklı olmaz bence.
Hocam Rampage hangi modeli merak ettim.
 
Son düzenleme:
Şunun içindeki PSU.
Bu arada size katılıyorum daha iyisini almak tabii ki daha iyi olacaktır ancak benim demeye çalıştığım bu güç kaynaklarının da idarelik kullanılabileceği ve saatli bomba olmadıkları. Yoksa benim de önerdiğim yok.

.
3 yıl oldu hala sağlam 😃
 

Yeni konular

Geri
Yukarı