Rampage Rage 15 1000W ne kadar kötü?

emin12222

Picopat
Daha fazla  
Ne zaman aldığımı hatırlamıyorum ama bir tane tanidiğim ile Vatan'dan almıştım. Normalde internet üzerinden alacaktım ama sabrımı tutamadım hızlıca Vatan'a gittim. 1000WAT alacaktım normalde ben Rampage sevmem başka bir şey yok mu dediğimde ise Corsair var dedi ben o olsun dedim o da 1K falan yüksekti alalım deyince tanıdığım markaya para veriyorsun ucuz al deyince + Vatan çalışanı da bunu al Gold sertifikalı deyince biraz tanıdık da zorlayınca herhalde güzeldir dedim. Birazcık araştırma yapayım dedim bugün çok kötü olduğunu falan gördüm PSU patlıyormuş Kötü oldum şu anda ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
@roxy1881 Rampage çok çok yüksek ihtimalle Risemode adından bir firmaya ürettiriyor. Hatta o modele özel techlab inceleme bile yapmış ve hiç de kötü durmuyor.

Bu rampage'in arka kısmı. Turuncu soğutucuya dikkat.

Dış tasarım bu modelle aynı değil ama öbür modellerler birebir aynı. Ayrıca modüler kısmın yerleşmi ve vidaların yerleri aynı.

MATE M750-80PB modelinin arkası.

Risemode'un arkası. Tasarımlar birebir aynı.

Birebir aynı içleri. Dış kasaları ve modüler kablo giriş yerlerinin konumlandırmalarıda aynı. Fin tasarımıda öbür modelleriyle uyuşuyor. Yani çok yüksek ihtimalle aynılar.

Bulk kapasitörler gerçekten nichicon. Yalnız 5VSB ve ana trafo hattındakiler ChengX şaşırmadık zaten.

Filtrelemede polimerler kullanılmış muhtemelen onlarda ChengX.

Topoloji olarak LLC half bridge gibi duruyor. DC-DC var zaten. Mosfetler(Synchronous Rectification topolojisi) ile doğrultuluyor 12v. Yani buda iyi denebilir.

EMI filtresi tam. MOV var içinde ünitenin.

Regulasyon performansıda gayet güzel. Kanallarda düşüş yok neredeyse.

12v kanalının 12mV ripple performansı var. Gayet iyi. İkincil hatlarında oldukça iyi.

Yani asla bomba olacağını sanmam.

@emin12222 Arka kısmından telefon flaşı ile fotoğraf çekebilme şansınız var mı acaba? O şekilde tam net olunur.

Buradan

Son düzenleme:

Çekerim.
İnternetim gitmiş o yüzden yazamadım bunun yüzünden kusara bakmayın.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-11-29 saat 19.10.13_af41cbfb.jpg
    374,5 KB · Görüntüleme: 4

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-11-29 saat 19.17.00_5c5fdfe3.jpg
    131,5 KB · Görüntüleme: 4
  • WhatsApp Görsel 2025-11-29 saat 19.17.00_b621bb71.jpg
    50,5 KB · Görüntüleme: 4
  • WhatsApp Görsel 2025-11-29 saat 19.17.01_7072d122.jpg
    164,8 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
denerim olmazssa yazarım
Biraz daha fotoğraf olsa iyi olurdu ama platform %98 aynı attığım model ile.

Ana trafo ve ikincil kısımdaki soğutucu tasarımı birebir aynı. Eğer kullanılan bileşenlerde benzerse bomba değil.

Şu kısımda dikdörtgen bir şey var mı?

Normalde soğutucu olması lazım orada. Gri olan.

bakmam lazım hemen bakayım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
göremedim video cektim

Son düzenleme:

Soğutucuyu küçültmüşler muhtemelen. Dediğim gibi bomba gibi durmuyor. Techlab'in testlerinden geçmiş. Performansıda kötü değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…