Çözüldü Ransom:MSIL/SamSam.D!dr güvenlik tehtidi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kuirrass

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ilk önce bilgisayarımı açtığımda "yordam bulunamadı" diye bir hata pat diye önüme çıktı baktığım zaman hiçbir uygulamamda otomatik olarak açılmamıştı daha sonra yeniden başlattım bilgisayarımı. Düzeldi fakat Windows tehdit koruması bana 2 adet virüsün bulunduğunu söyledi. Virüs ise konu başlığında yazan şey. Kaldırma eylemini gerçekleştir dememe rağmen bu virüsü kaldıramıyorum ve her taramamda 1 ya da 2 tane bundan çıkıyor tarama sonuçlarında. Nedir bu virüs? Kaygılanmalı mıyım? Acil destek bekliyorum sizlerden. Ek:

Dosya Ekleri

• dfgdf.jpg
    54,3 KB · Görüntüleme: 152
Çözüm
Silinen zararlılar:
HEUR:Backdoor.Win64.Agent.gen
not-a-virus:HEUR:RiiskTool.Win32.BitMiner.gen
HEUR:Backdoor.Win64Agent.gen
PDM:Trojan.Win32.Generic
PDM:Trojan.win32.Generic
Karantinadan da kaldırdıysanız daha pek sorun görünmüyor. Öyle bir zararlı bulaşsaydı şimdiye kadar aktif olması gerekirdi. Microsoft'un tanımındaki dosya konumunda da öyle bir klasör yok, diyorsunuz.

Yine de herhangi bir durumda maalesef sorumluluk alamam. Yani kesinlikle zararlı yok demiyorum. Bundan emin olamam. Dosyalarınızı güvenli bir ortama yedeklemeniz önerilir. Ayrıca Kaspersky'nin koruması aktif olduğundan dolayı bundan sonra Microsoft Defender aktif olarak çalışmayacaktır. Ancak Kaspersky Anti-Virus sürümünde muhtemelen güvenlik duvarı olmadığından dolayı Windows Güvenlik Duvarı'nın aktif olarak çalışacağını düşünüyorum. Çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

Microsoft Defender'in tekrar çalışmasını istiyorsanız Kaspersky'i kaldırmanız gerek. İki antivirüsü aynı anda kullanamazsınız.

Bundan sonra girdiğiniz sitelere dikkat edin ve şüpheli dosya/sitelerde açmadan önce VirusTotal sitesinde tarama yapın. Periyodik aralıklarla tarama da yapabilirsiniz. Umarım bir daha böyle bir şey yaşanmaz.
Silinen zararlılar:
HEUR:Backdoor.Win64.Agent.gen
not-a-virus:HEUR:RiiskTool.Win32.BitMiner.gen
HEUR:Backdoor.Win64Agent.gen
PDM:Trojan.Win32.Generic
PDM:Trojan.win32.Generic
Karantinadan da kaldırdıysanız daha pek sorun görünmüyor. Öyle bir zararlı bulaşsaydı şimdiye kadar aktif olması gerekirdi. Microsoft'un tanımındaki dosya konumunda da öyle bir klasör yok, diyorsunuz.

Yine de herhangi bir durumda maalesef sorumluluk alamam. Yani kesinlikle zararlı yok demiyorum. Bundan emin olamam. Dosyalarınızı güvenli bir ortama yedeklemeniz önerilir. Ayrıca Kaspersky'nin koruması aktif olduğundan dolayı bundan sonra Microsoft Defender aktif olarak çalışmayacaktır. Ancak Kaspersky Anti-Virus sürümünde muhtemelen güvenlik duvarı olmadığından dolayı Windows Güvenlik Duvarı'nın aktif olarak çalışacağını düşünüyorum. Çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

Microsoft Defender'in tekrar çalışmasını istiyorsanız Kaspersky'i kaldırmanız gerek. İki antivirüsü aynı anda kullanamazsınız.

Bundan sonra girdiğiniz sitelere dikkat edin ve şüpheli dosya/sitelerde açmadan önce VirusTotal sitesinde tarama yapın. Periyodik aralıklarla tarama da yapabilirsiniz. Umarım bir daha böyle bir şey yaşanmaz.

Çözüm
Windows defender etkin. Karantinadan kaldırıldı. Tetikteyim. Kontrol taraması tekrar yapıldı (problem görünmüyor.) Kaspersky korumaları aktif. Yardımınız için teşekkür ederim.
Umarım bu konu bu problemleri yaşanlar için tecrübe olur.

Windows Defender ve Kaspersky'nin aynı anda çalışması pek mümkün değil. Başka antivirüs kurarsanız Windows Defender kendi korumasını devre dışı bırakıyor.

Ancak Windows Defender'den farklı iki antivirüste sonuç aynı olmaz. Korunuyor olarak görünüyorsa muhtemelen Kaspersky çalıştığı için öyle görünüyordur.

Hmm. O zaman Kaspersky'ı kaldırmak ve defenderi açmak daha mantıklı bir seçenek olur. Nede olsa bir problem yaşarsam tekrar kurarım. Teşekkürler.

Hmm. O zaman Kaspersky'ı kaldırmak ve defenderi açmak daha mantıklı bir seçenek olur. Nede olsa bir problem yaşarsam tekrar kurarım. Teşekkürler.
Kaspersky'nin tarama araçları da var ama tarama amaçlı kullanılmıyor. Yine de siz bilirsiniz. Ama her probleminizde kurmaya güvenmeyin. Sistemi birden çökerten zararlılar da var.

Kaspersky'nin tarama araçları da var ama tarama amaçlı kullanılmıyor. Yine de siz bilirsiniz. Ama her probleminizde kurmaya güvenmeyin. Sistemi birden çökerten zararlılar da var.

Peki bir öneriniz var mı? Bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığımız zaman ne yapmalıyız. ya da yakalanmamak için ne yapmalıyız. Sorumluluk kabul etmediğinizi onaylıyorum
Kaspersky'ı kaldırınca bununla karşı karşıya kaldım. Windows defenderi arama cubuğundan arattığımda etkin yazıyor fakat burada böyle gürünüyor.

Peki bir öneriniz var mı? Bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığımız zaman ne yapmalıyız. ya da yakalanmamak için ne yapmalıyız. Sorumluluk kabul etmediğinizi onaylıyorum
Antivirüs kullanmak, tüm programları yasal olarak kullanmak, bilmediğiniz dosyaları/siteleri açarken VirusTotal ve antivirüsünüzle tarama yapmak önemlidir. Dosyalarınızı da yedeklemenizi öneririm. Mümkünse ücretli bir antivirüs kullanırsanız daha iyi olur.

Şahsen Kaspersky Internet Security kullanıyorum ve dediklerimi yapıyorum. Henüz bir sorunla karşılaşmadım. Önceden Avast Premium Security kullanıyordum. O da iyiydi.
Kaspersky'ı kaldırınca bununla karşı karşıya kaldım. Windows defenderi arama cubuğundan arattığımda etkin yazıyor fakat burada böyle gürünüyor.
Eki Görüntüle 1111080
Kaspersky'ı nasıl kaldırdınız? Antivirüsler için en sağlıklı kaldırma yolu kendi kaldırma araçlarını kullanmaktır. Maalesef söylemeyi unuttum.

Uygulama yöneticisinden kaldırdım ama kaldırırken kendi sihirbazı üzerinden kaldırdı.

Uygulama yöneticisinden kaldırdım ama kaldırırken kendi sihirbazı üzeEki Görüntüle 1111081rinden kaldırdı.
Hata olmuş sanırım. CMD'yi yönetici olarak başlatarak sfc /scannow yazmayı deneyebilirsiniz lakin bu süre boyunca sistem savunmasız kalacak. Bana göre şu an en güvenli çözüm yolu Kaspersky'i geri indirmek.

Windows Kaynak Koruması bozuk dosyalar buldu ve bunları başarıyla onardı.
Çevrimiçi onarımlar için ayrıntılar şu adreste bulunan CBS günlük dosyasına dahil edilmiştir:
windir\Logs\CBS\CBS.log. Örneğin, C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. Çevrimdışı için
onarımlar, ayrıntılar /OFFLOGFILE bayrağı tarafından sağlanan günlük dosyasına dahil edilmiştir.
Tarama bitti bu çıktı şu anda tekrar Kaspersky kuruyorum.
Ey Allahım. Kaspersky'ı ilk defa kurmuyorum. Az önce çok garip bir melodi çaldı umarım Kaspersky'dır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…