Rap dinleyenleri ergen olarak görenler

• Konuyu başlatan Norm
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 57
  • Görüntüleme 8.200
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
N

Norm

Ziyaretçi
Arkadaşlar merhaba ben rap dinliyorum dedikçe konuştuğum insanların %80'i "ergen" damgası yapıştırıyor. Arabesk Rap harici RAP'in adını duymamış adamlar var bunlara her türlü yaklaşıyorum ama "apaçi, ergen" şarkısı olarak adlandırıyor. Bu tür insanlara RAP Müziği nasıl anlatırız ? Beyinleri zaten almıyor o kadar hızlı ryhme ve akışı orası ayrı.

Herkesin zevkleri farklıdır. Her müzik türüne saygı duyulmalı.

Onlara göre hep aynı kelimelerden oluşan Pop müzik daha mantıklı. Kafana takma kulaklığını tak ve müziğini dinle.

Rap müziği anlatamazsın onların anlaması lazım.
Pop hariç her türlü müziği dinliyorum. Rap müziği de dinlerim ama Hip-Hop daha ağırlıklıdır bende. Zaten çok fazla farkları yok.

Hadise dinleyen adamın RAP'deki sözler saçma dediğini biliyorum ama sen POP'a anlamsız dersen saygısız oluyorsun. Harbiden arada bir deniyorum POP şarkı dinlemeyi ama olmuyor, dinleyemiyorum. Birde "ne anlıyorsun bu saçma şeyden?" demiyorlar mı? Sinir oluyorum. Benim ilk RAP dinleyişim 2.sınıfta İslamic Force'un İstanbul parçası ile oldu. O zamandan beri RAP dinliyorum ve şimdi diyorum ki iyi ki o gün dinlemişim o parçayı. Neyse RAP dinlemeye devam.

Pop bana biraz yavaş geliyor ama millete de kızmıyorum bana aptal diyen bile oldu Joker dinlediğim için.

Onlara kesin ve net cümleler ile açıklamaya çalış. Örneğin onun dinlediği müzik türü ile Rap müziğin arasındaki anlam farkını göster. En basitinden hangi müziğin sözleri gerçekleri anlatıyor, hangisi anlamlı veya en önemlisi hangisi seni anlatıyor? Örnek olarak bir Rap müzik parçası ile Pop müzik parçasının sözlerini karşılaştırın. Sonra bırak karşındaki karar versin. Ama seni geçiştirmeye çalışıp, hala kendi dinlediği müziğin daha iyi olduğunu savunursa bil ki o kişi senin söylediklerini anlamak istemiyor. Tabii burda hangi parçayı örnek göstereceğinde çok önemli. Gidipte bol küfürlü bir diss parçasını gösterirsen, karşındaki seni dinlemeye bile tenezzül etmez.

Ayrıca YouTube'dan, Teoman Karadeniz'in Rap ile ilgili söyleşilerini dinlemeni/izlemeni tavsiye ederim. Sana bu konuda daha sağlıklı ve verimli bilgiler verecektir. (y)

@Silinen üye Türkiye bir zamanlar büyük zorluklar altındaydı. Allahtan şu an da çok fazla dinlenmiyor.

Arabesk rap in sadece parody si dinlenir. :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı