RAT ve trojan aynı mıdır?

RAT bir trojan türüdür. Remote Access Trojan olarak açılımı yapılır. Size bu virüsü yediren kişiye geçer bilgisayarınızın kontrolü, webcaminizi izleyebilir, ekranınızı izleyebilir. Klavye/mouse hareketlerinizi kontrol edebilir, dosya aktarımı yapabilir. Yayılır mı konusuna geleceksek bu tamamen RAT'ı yazan kişiye bağlıdır. Sosyal'den öğrendiğim bilgiler dolayısıyla günümüzde çoğu RAT AV programları tarafından tespit edip silinebiliyormuş fakat böyle bir durumda içiniz rahat etmiyorsa temiz kurulum çözümdür.

Son düzenleme:
Evet yayılırlar ama ikisi aynı şey değil biri senin bilgisayarında her şeyi kontrol edebilirken(RAT) biri verilerini toplar(trojan).
Biri bana şuanda modemler bilinmeyen dosyaları almaz, korurlar kendilerini gibisinden birşey demişti.Yani telefonuma erişmesini engeller mi?

Hocam bu forum niye var? Dalga geçmek için mi? Yardımcı olmak için mi?

Biri bana şuanda modemler bilinmeyen dosyaları almaz, korurlar kendilerini gibisinden birşey demişti.Yani telefonuma erişmesini engeller mi?

Hocam bu forum niye var? Dalga geçmek için mi? Yardımcı olmak için mi?
Evet, Windows Defender bile RAT'ın ağa yayılmasını engelleyebilecek kapasiteye sahip.

Temiz kurulum yaltıp lakin telefonuma bulaşmış olmasından korkuyorum.

Evet, Windows Defender bile RAT'ın ağa yayılmasını engelleyebilecek kapasiteye sahip.
Yani şanda telefonumda bir şey yoktur değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…