RAT yedikten sonra ne yapılır?

Storm_Angel

Centipat
Arkadaşlar ben bir uygulamayı kurduğum için bugün RAT yedim. Kurduktan 1-2 saat sonra Microsoft hesabını çaldılar ondan da 10-15 dakika sonra Steam hesabını çaldılar. Bitdefender ve Kaspersky ile tarama yaptım bir şey çıkmadı. Başka neyi çalmış olabilirler? Nasıl alabilirim ve nasıl korunurum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun öncelikle format atmak en doğrusu. Hesaplarına iki adımlı doğrulama ekleyin mutlaka.

Şifrelerinizi değiştirin. Bilgisayarınızı temiz kurulumla formatlayın.
Kısaca sadece sizin bilgileriniz ile giriş yapılabilen her sosyal medya vb hesaplarınızın şifresini yenileyin. Bunu bilgisayara format attıktan sonra veya başka bir cihazdan yapın.

Hocam tedbir açısından soruyorum, hangi uygulamayı nereden indirmiştiniz?

Geçmiş olsun öncelikle. Bilgisayarınıza bağlı e-postalarınız değiştirin, şifrelerinizi değiştirin. Tüm hesaplarınıza (Instagram, Steam vs.) Hesaplarınıza 2FA doğrulama ekleyin. Sonra da bilgisayarınıza format atın.

İlk format atın iki adımlı doğrulamayı farklı bir cihazdan yapın.

Ratmı yediniz? Grabber mı?

Dosyayı açtığınızda tarayıcınız kapandı mı?

Kapandı hocam tarayıcı o grabber mı oluyor? Ama Steam ve Microsoft hesabını nasıl caldilar ki onunla?

Görev yöneticisine tıkla başlangıç veya başlangıç uygulamalarına tıkla orada açtığın program olması lazım yoksa hepsini devre dışı bırak.

Discord varsa Discord'u sil grabbersa Discord'a injectleniyor grabber.

Kapandı hocam tarayıcı o grabber mı oluyor? Ama Steam ve Microsoft hesabını nasıl caldilar ki onunla?

Şifre ve cookielerin karşı tarafa düşüyor cookielerinlede gmailine girip çalmışlardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…