İnceleme Razer Cynosa Lite

Merhabalar, bugün size Razer Cynosa Lite klavyemin incelemesini yazacağım, çok detaylı bir inceleme olmayacak. Sorularınız varsa sorabilirsiniz. Bu benim ilk incelemem olacağı için yanlışlarım olabilir, şimdiden özür diliyorum. Ekleyip çıkarmamı istediğiniz şeyler olursa bana söyleyebilirsiniz.

Kutu Tasarımı ve Kutu İçeriği

cynosa-03-1.jpg


Kutu tasarımı fotoğrafta görüldüğü gibi. Kutunun üzerinde klavyenin 16.8 milyon rengi desteklediği yazıyor. Onun haricinde normal bir kutu anlatılabilecek pek bir şey yok.

Kutuyu ilk açtığımızda önümüze klavye çıkıyor, klavyenin altında kullanım kılavuzu, Razer'ın gönderdiği bir not ve Razer çıkartmaları çıkıyor. Ayrıca kutunun görünümünde tuşlar parlakmış gibi duruyor ama tuşlar parlak değil, mat.

Tasarım

resim_2020-12-31_131703.png


Klavyenin tasarımı bana oldukça şık ve sade geldi. Klavye plastik. Klavyenin gövdesi tırtıklı yapıda, tuşlar mat. Klavye dışarıdan hafif bir klavyeye benziyor ama ağır bir klavye. Malzeme kalitesini beğendim. Öndeki ışıklı Razer amblemi hoş olmuş. Klavyenin altında delikler var, bu delikler büyük ihtimalle sıvı temasında sıvıyı tahliye etmek için yapılmış.

Işıklandırma

teclado-gaming-razer-cynosa-chroma-lite-espanol-galertia-2.jpg


Klavyenin ışıklarını sadece Razer synaps uygulamasından kontrol edebiliyorsunuz. Renk olarak çok fazla seçenek var bu hoşuma gitti, istediğiniz rengi seçebiliyorsunuz. Işıklandırmada en büyük eksisi ışıkların güçlü olmaması, ışıklar belli olmayacak kadar kötü parlaklığa sahip değil ama daha iyi olabilirdi. Tuşların yanından ışık çıksa ve ışığın rengini ve modunu klavyenin FN tuşuyla ayarlayabilsek daha iyi olurdu.

Tuşlar

Ekran görüntüsü 2020-12-31 154017.png


Tuşlar daha rahat kullanılması amacıyla eğimli yapılmış, bu çoğu klavyede var ama yine de belirtmek istedim. Klavyeyi Türkçe olarak aldım ve Türkçe karakterler (i, ü vb.) fabrikada orijinal olarak basılmış geldi, enter tuşunun yeri de Türkçe klavyeye uygun yerleştirilmişti. Klavyenin tuşları mat görünümde.

Basış hissiyatı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle klavyenin membran olduğunu söyleyeyim. Enter ve boşluk tuşu haricinde sessiz bir klavye. Ben basış hissiyatını beğendim. Daha önce Trust GXT 830 kullanıyordum, o da membrandı fakat bunun basış hissiyatı ile onun basış hissiyatı arasında çok fark var. Daha önce ucuz bir membran klavye kullandıysanız bunu beğeneceğinizi düşünüyorum. Tuşlar yumuşak. Tuşların sesinin nasıl olduğunu merak ediyorsanız yukarıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Yazılım

Ekran görüntüsü 2020-12-31 155522.png


Razer synaps uygulaması ile tuşlara makro atabiliyorsunuz. Ek olarak Gaming mode adlı bir mod var, bu mod sayesinde bazı kısayol tuşlarını devre dışı bırakabiliyorsunuz.

Ekran görüntüsü 2020-12-31 155608.png


Işıklandırmayı da bu uygulama üzerinden ayarlayabiliyoruz. Ek olarak renk profilleri oluşturabiliyoruz. Bir çok renk modu var. Işıkların parlaklığını kontrol edebiliyoruz. Ek olarak klavyeye ne kadar süre basılmadığında ışıklar kapansın diye bir seçenek te var. Uygulama Türkçe olsa daha iyi olurdu.

Artıları

-Yazılımı bulunması
-Makro atabiliyor olmamız
-Bazı kısayol tuşlarını devre dışı bırakabiliyor olmamız
-Fonksiyon tuşu ile makroyu ve Gaming modu kapatıp açabiliyor olmamız
-Tuşların yumuşak olması

Eksileri

-Işıklandırma güçlü değil
-Fonksiyon tuşu ile klavyenin ışıklandırmasını kontrol edemiyor olmamız
-Tuşların yanlarından ışık çıkmaması
-Işıkların tek renk yanabilmesi

Çok ayrıntıya girmeden anlatmaya çalıştım. Umarım beğenmişsinizdir. Hatalarım olmuş olabilir bu ilk incelememdi, hatalarım için şimdiden özür diliyorum.

Ben beğendim. Gidip Rampage gibi markaların mekanik klavyesini almak yerine kaliteli membran bir klavye almak daha mantıklı bence. İyi Sosyaller!

Bana bu klavyeyi öneren @rohatbaba123 @TÇB arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2020-12-31 155522.png
    Ekran görüntüsü 2020-12-31 155522.png
    225,2 KB · Görüntüleme: 101
  • Ekran görüntüsü 2020-12-31 155608.png
    Ekran görüntüsü 2020-12-31 155608.png
    95 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:
İnternet'le ne alakası var acaba hocam? Razer'in program mı tekliyor?

Bir de hâla tavsiye eder misiniz klavyeyi? Burada 300 liraya var ve yakın fiyatlarda alternatifi pek yok gibi sanki

Alabilirsiniz, vodafone yanımda uygulamasında klavyeyi daha uygun fiyata görmüştüm, oraya da bakın derim.

İnternet'le ne alakası var acaba hocam? Razer'in program mı tekliyor?

Bir de hâla tavsiye eder misiniz klavyeyi? Burada 300 liraya var ve yakın fiyatlarda alternatifi pek yok gibi sanki

Programda sorun yok aslında, ben bazen kendim güncellenirken sekmeyi kapatıyorum, ondan kaynaklanıyor. Bazen internet olmadığında da sorun olabiliyor.
 
Alabilirsiniz, vodafone yanımda uygulamasında klavyeyi daha uygun fiyata görmüştüm, oraya da bakın derim.

Vodafone yanımda uygulaması için vodefone'lu olmak gerekmiyor mu? Siteye tıkladığımda direk numara ile giriş yapmamı istediğinden arama yapamıyorum.

Programda sorun yok aslında, ben bazen kendim güncellenirken sekmeyi kapatıyorum, ondan kaynaklanıyor. Bazen internet olmadığında da sorun olabiliyor.

Klavyenin kendi hafızası vs. yok mu? Ben g402 mouse için bir kere ayar yapıp programı silmiştim.
 
İnternette klavyenin soyulduğuna dair yorumlar okudum. Sizlerde son durum nedir? Herhangi bir soyulma, yıpranma var mı? Bir de dahili belleği yok sanırım, eksikliğini hissediyor musunuz? Razer'in yazılı mı hantal mı?
 

Geri
Yukarı