- Makaleler
- 2
HyperX PulseFire Haste 2 henüz TR'de yok.H
Size katılıyorum bence de öyle ancak bir problem var: Mouseu türkiyede hiç görmedim daha linki varsa atabilir misiniz?
HyperX PulseFire Haste 2 henüz TR'de yok.H
Size katılıyorum bence de öyle ancak bir problem var: Mouseu türkiyede hiç görmedim daha linki varsa atabilir misiniz?
Fare klavyeden farklı olarak çok yoğun tıklanan bir ürün. O sebeple mekanik anahtarlı fare yerine optik anahtarlı fareleri şiddetle tavsiye ederim. Optik anahtarlı Razer fareler kliklerinin optik yapısıyla gerçekten uzun ömürlüler.
H
Size katılıyorum bence de öyle ancak bir problem var: Fareyi Türkiye'de hiç görmedim daha linki varsa atabilir misiniz?
Deather V2 ve Basilisk V2 sahibiyim. Daha fazla tuş ihtiyacından ve indirime denk geldiği için Basilisk V2'ye geçtim. Bahaettiğin nesillerde 2. nesile denk geliyor sanırım farelerim. Gayet sorunsuzlar. Sonraki nesilde tıklama hissiyatı farklı olabilir. Belki o yüzden beğenilmiyor olabilir. Optik anahtarların düşük debounce delay oranı da atlanmaması gereken bir husus. Şöyle anlatayım daha önceki farem Asus Rog Gladius 1 idi. BF5'te DMR tarzı tek tek ateş eden silahları kullanırım. Düşmana seri tıklayarak ateş ederim ve gövdeye 3 atış denk gelse yeterli. Elim ısındığında bile çok seri tıklasam da belirli bir atış hızını geçemiyordum. Silahın sınırı zannediyordum. Optik anahtarlı Deathadder V2'ye geçince yine aynı serilikte tıkladığımda atış hızının çok arttığını hatta silah namlusu tam otomatik silah gibi kalktığına şahit olduğumda çok şaşırmıştım. Meğer mekanik anahtarda tıklamalarım debounce delay vs. yüzünden raporlanmıyormuş oyuna.Optik iyi fakat Razer'ın 1. ve 2. nesilleri hiç beğenilmiyordu. 3.nesil nasıl bir performans veriyor ileride göreceğiz. Mesela 100M prestige om Switch kullanan Prime mini var, başarılı bir Switch örneği. Aynı şekilde XM2we ile gelen Kailh GO 90M'ler oldukça beğeniliyor.
Yakında satışa sunulacak, HP Türkiye ile iletişime geçerek ne zaman sunulacağını öğrenebilirsiniz.
Deather V2 ve Basilisk V2 sahibiyim. Daha fazla tuş ihtiyacından ve indirime denk geldiği için Basilisk v2'ye geçtim. Bahaettiğin nesillerde 2. nesile denk geliyor sanırım farelerim. Gayet sorunsuzlar. Sonraki nesilde tıklama hissiyatı farklı olabilir. Belki o yüzden beğenilmiyor olabilir. Optik anahtarların düşük debounce delay oranı da atlanmaması gereken bir husus. Şöyle anlatayım daha önceki farem ASUS ROG Gladius 1 idi. BF5'te dmr tarzı tek tek ateş eden silahları kullanırım. Düşmana seri tıklayarak ateş ederim ve gövdeye 3 atış denk gelse yeterli. Elim ısındığında bile çok seri tıklasam da belirli bir atış hızını geçemiyordum. Silahın sınırı zannediyordum. Optik anahtarlı DeathAdder v2'ye geçince yine aynı serilikte tıkladığımda atış hızının çok arttığını hatta silah namlusu tam otomatik silah gibi kalktığına şahit olduğumda çok şaşırmıştım. Meğer mekanik anahtarda tıklamalarım debounce delay vs. yüzünden raporlanmıyormuş oyuna.
Delay vs. diye belirtirken olayın sadece gecikme olmadığını çok seri tıklamalar esnasında örneğin 1. ve 4. tıklama iletilirken atadaki 2. ve 3. tıklama 1. tıklamanın gürültüsü zannedilip raporlanmıyor. Mekanik anahtarların kaderi bu. Tuşa basarken elektrik devresi bir anda tamamlanmıyor. Atıyorum basımın 1 volt ile devreyi tamamlaması gerekiyorsa bu olayın gerçekleşmesi ve sonrasındakilere sinyal gürültüsü deniyor. Çok seri tıklamaların da bu gürültünün olduğu anlara yaklaşınca bu tıklamalarını gürültüden sayıp yok sayıyor. Optik anahtarların çalışmasıyla ilgili görsel ve videolarda anlatılır bu. Aklımda kalanlar bu. Bu olayı yaşadığım için aklımda yer edindi.Delay dediğimiz olay sadece Switch'ler ile düzelseydi herkes gpx SL'ye optic swicth takar devam ederdi.
Örneğin Omron 20M G2 ile gelen Gpx'e GM 8.0 taktığınızda clicky delay oranı artıyor. Yani olay Switch değil, PCB ve bağlantı yolu.
Eğer PCB hızı tam iletiyor ve bağlantıda problem yoksa, çoğu Switch hızlı bir tepkime verir.
Aynı sensörü ve aynı Switch'i kullanan 2 model arasında 2 kat gecikme farkı oluyor.
Razer Viper'den sökülen optik anahtarlar farklı ve hızlı bir modelde hız düşüşüne yol açıyor.
Olay sadece Switch değil, tüm yapıdan geliyor. 30'dan fazla modeli aktif kullanan insanlar, gecikme denilen olayın genel olarak farenin genel yapısından kaynaklandığını belirtiyorlar.
Yani gecikmesiz bir fare vardır, gecikmesiz bir Switch tek başına bir anlam ifade etmez.
Şu an alacağınız çoğu high tier fare, kullandığınız modellerden daha iyi bir gecikmeye sahip bile olabilir.
Bu fiyata kablosuz alternatifler oldukça fazla iken alınmaz. Eğer illaki kabolu alacağım, en iyisi olsun diyorsanız HyperX haste 2 kablolu alabilirsiniz.
Yakın zamanda daha uygun fiyata ve daha ucuza satılacak, ön sipariş alan kullanıcılar gördükleri en iyi kaplama kalitesine sahip modellerden birisi diye bahsetmişti.
- Ultra-lightweight 53G ağırlık.
- Precision HyperX 26k sensor (Razer'deki Focus'un tam modlanmamış hali, arlarında hissedilebilir gram fark yok)
- 8000Hz polling rate.
- Super-flexible hyperflex 2 cable.
Çoğu firma bataryalı fareleri 50 gramın altına düşürüyor, Razer kablolu fareyi 59 grama zor düşürmüş. Global'de tercih edilmeme nedenleri çok bariz.
Ayırca aynı fiyat dengesine sahip XM2We'de alınabilir.
Kablosuz ve aralarında 3 gram ağırlık farkı var, kablosu yok.
Kailh GO optical Switch'ler ile geliyor (Razer kadar yumuşak değil, beğeneni çok)
XM2We'deki 3370'i az bulanlar olacaktır (kesinlikle az değil, 3395 modded focus ile aralarında nano saniyelik farklar bile zor çıkıyor).
Sizlere ileride satışa sunulacak olan XM2W 3395 modeli önerim olacaktır.
Çift çekirdekli stm32 denetleyici ile geliyor, e-sporcular için biçilmiş bir fare.
Artık Razer, SS ve Logitech üçlemesinden uzak, yeni bir Türkiye diliyorum.
En iyi fareleri, klavyeleri, kulaklıkları bu üçlü yapmıyor.
Delay vs. diye belirtirken olayın sadece gecikme olmadığını çok seri tıklamalar esnasında örneğin 1. ve 4. tıklama iletilirken atadaki 2. ve 3. tıklama 1. tıklamanın gürültüsü zannedilip raporlanmıyor. Mekanik anahtarların kaderi bu. Tuşa basarken elektrik devresi bir anda tamamlanmıyor. Atıyorum basımın 1 Volt ile devreyi tamamlaması gerekiyorsa bu olayın gerçekleşmesi ve sonrasındakilere sinyal gürültüsü deniyor. Çok seri tıklamaların da bu gürültünün olduğu anlara yaklaşınca bu tıklamalarını gürültüden sayıp yok sayıyor. Optik anahtarların çalışmasıyla ilgili görsel ve videolarda anlarılır bu. Aklımda kalanlar bu. Bu olayı yaşadığım için aklımda yer edindi.
3395 ne zaman çıkacak? An itibari ile en iyi kablosuz mouse hangi model 3K altında.
Evet dediğiniz olay doğru, fakat bunu tek başaran Razer değil demek istiyorum.
Uygun fiyata sunulabilen ürünlere çok yüksek ücretler istediği için insanlar Razer'i pek sevmiyor.
Optik Switch gerçekten gelecekte çok önemli bir yer alacak, fakat şu an uygun fiyatlara ve erişilebilrliğe sahip değil.
3395 zaten var olan ve Razer ve HyperX tarafından modlanarak kullanılan bir sensör.
Şu an TR'de satılan Razer V2 Pro var, ileride satışa sunulursa engame XM2W kontrolcüsü ve sunduğu düşük gecikme ile önerim olur.
Beklerseniz Logitech gpx hyperlight gelebilir.
Demek istediğim XM2W 3395 çıkacak mı TR'de satılması şart değil yurt dışı da alabilirim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.