Razer Hammerhead Pro Kulak İçi Oyun Kulaklığı İncelemesi

Kişisel Deneyimim:

Ürün kesinlikle çok şık bir kutuda geliyor. İçerisinden kullanım kitapçığı, garanti belgesi ve Razer'in logosunun olduğu bir kağıt parçası çıkıyor. Ayrıca Razer çıkartmasını da unutmamışlar :)
Daha sonra kulaklığımızda tabi ki toplamda 4 farklı değiştirilebilir kulaklık ucu ve PC'ye bağlama aparatı bulunuyor.

Kaliteli malzeme ilk andan kendini hissettiriyor, kesinlikle hoş bir his fakat uçaklarda kullanılan malzeme falan diyince insan çok daha sağlammış hissi bekliyor :) Renk mükemmel. Kulaklıkların tasarımı çok iyi. Kulak rahatlığı açısından toplamda 4 adet kulak ucu bulunmakta. Takılı olarak gelen uç bana göre en iyisi. Kulağı tam anlamıyla dolduruyor ve dışarıdan sesi 0'a indiriyor. Ayrıca dışarıya da ses vermiyor. Böylelikle mükemmel bir ses kalitesi alıyorsunuz. Baslar da harika oluyor. Kulak içi kulaklıklar hep kulaklarımı acıtmıştır, sanırım kulak deliklerim ufak. Bu yüzden bir süre sonra en küçük olan ucu takmak zorunda kaldım. Baslar biraz azaldı ve dışarıdan ses alıp vermeye başladı doğal olarak. Fakat ses yine de süper.

Kulaklığın mikrofonu oldukça güzel ve net ses alıyor. Üzerinde tek bir tuş bulunuyor. Ses açma ve kısma tuşu maalesef yok. Bana kalırsa tek eksikliği bu.
Çantası çok sağlam ve ufak. Ayrıca çok da şık. İçerisinde fileli bir bölüm bulunuyor, bu bölüme PC aparatımızı koyabiliyoruz.

Öncelikle bu kulaklığın oyun ve mobil cihazlar için olduğunu, PC'lerin bu cihaza fazla olduğunu bilelim, ona göre tercih edelim (MAC'iniz varsa iş değişir :)).

Kulaklığı denediğim cihazlar:

iPhone 5: Ses kesinlikle mükemmelin ötesinde. Bu kulaklıktan sonra iPhonun kulaklığını kaldırdım yerine. Film, müzik, oyun'larda mükemmel bir ses kalitesi alıyorsunuz. İnanılmaz derecede iyi :)

iMAC:
Tahmin edemeyeceğim kadar süper bir ses aldım. Derste denemek için takmıştım, hoca bağırana kadar çıkartamadım. Gerçekten güzel bir performans aldım.

Masaüstü PC:
Sanırım kendi bilgisayarımdan kaynaklanıyor olsa gerek Masaüstü PC'mden pek performans alamadım. Mac'te aldığımın yarısı bile değildi. Baslar yok, sesler kısık. Özellikle müziklerde berbattı.
Laptop: Laptopta Mac'te aldığım performansın %60'ını aldım diyebilirim. Müziklerde kötü, gerisi orta seviye diyebilirim

Playstation 4: İşte kulaklığı asıl almamın sebebiydi ve çok korkarak aldım. Fakat kulaklığı takıp BattleField 4'e girdiğimde kulaklarıma inanamadım. Şimdiye kadar oynadığımda duymadığım sesler duydum. Ateş ettiğimde (ki o ses o kadar çok oyunun içine sokuyor ki) oyunun heyecanını ve zevkini 5'e katlıyor. Düşmanlarımın yerini görmeden %80'e varan oranla daha iyi bulabiliyorum. Kesinlikle mükemmel bir oyun sesi aldım. Hiçbir yetersizlik, cızırdama olmadı.

Karşılaştırdığım kulaklık modelleri:

Sennheiser MM 70i: Arkadaşımın kulaklığıyla karşılaştırdığımda hiçbir ses farkı hissetmedim. Başkalarına dinlettiğimizde az farkla Razer'in daha iyi olduğunu söylediler. Gerçekten de çok daha iyi bas aldım. Fiyat olarak birbiriyle rakip ürünler. Sennheiser'i bilen bilir.

iPhone 5 kulaklığı: Kulaklıklardan çok anladığımı söyleyemem. iPhone 5'in kulaklığı bana hep yeterli gelmiştir. Taa ki BF4'te silah sesinde cortlamasına kadar. Hammerhead Pro, bu kulaklığı 10'a katladı resmen.

PHILIPS SHL3000WT/00 (kafabantlı): Bu kulaklığı 50 TL'ye almıştım. Ses kalitesinden şikayetim yoktu fakat kafamı çok acıtıyordu. Razer bana bu kulaklığın ne kadar dandik olduğunu gösterdi :)

SONUÇ:

Ürünün, film, müzik ve oyun testlerinde son derece başarılı olduğunu söyleyebilirim. Kesinlikle pişman olmayacağınız bir ürün. Gerek teknik özellikleri, gerek tasarımı ile kesinlikle mükemmel bir ürün.

Kötü yönleri:
  • Türkiye'de çok pahalı!
  • Ses açma ve kısma tuşu yok.
  • PC'de müzik dinleme konusunda pek beğenmedim. Ama tabi bu kulaklıklar PC için değil. Oyunda iş değişiyor tabi :) Kast ettiğim müzikti.
  • Malzemesi denildiği kadar sağlam hissettirmiyor. Belki de çok hafif olduğu içindir :)
Ekleme: Bir süre sonra kulaklıktaki metal kısım, kulağa giren yerdeki tırtıklı yer kulağımı acıtmaya başladı. Demir sürterek tahriş ediyor. Ama söylemeliyim, benim kulaklarım yapı olarak iç tarafı ufak, o yüzden her kulaklık acıtıyor. Bu, demir olunca tahriş etti.

Razer'ın ağzından ürün:

Razer Hammerhead Pro Kulak İçi Kulaklık Seti, taşınabilir oyun ses sistemlerinde standardı belirlemek üzere sıfırdan tasarlanan bir kulak içi monitörüdür (IEM). Uçaklarda kullanılan kalitede alüminyumdan üretilen Razer Hammerhead Pro, hafif ve rahat biçimine ek olarak inanılmaz derecede dayanıklılık sunmaktadır.

Şık, fırçalanmış dış kaplamaların içinde yüksek performanslı, ince ayarlı 9mm neodim hoparlörler bulunmaktadır. Kulaklıkların içinde optimize edilmiş iç akustik bölmeye sahip olan bu kulak içi monitörler yeri titretecek kadar güçlü bas seslerine ek olarak, kristal netliğinde orta ve yüksek seviye sesler sunmaktadır. Razer Hammerhead Pro, güçlü düşük frekanslara sahip olduğundan bas vuruşlarını en ufak bir bozulma olmadan vermektedir.

En üst seviyede ses kalitesi bile çevreden gelen sesler içinde boğulabilir. Razer Hammerhead Pro bu yüzden mükemmel ses yalıtımı ve bas tepkisi sunmak için 3 farklı büyüklükte, değiştirilebilir kulaklık uçlarına ve opsiyonel çift-flanş eklentisine sahiptir.

Bu olağanüstü ses çözümü ayrıca çok yönlü mikrofonu ve tek dokunuşla kullanılabilen telefon araması kontrolü sayesinde mobil cihazlarda hareket halindeyken kusursuz sesli iletişim sağlamaktadır.

Taşınabilirlik için kompakt taşıma kabıyla birlikte gelen Razer Hammerhead Pro, kulak içi monitörler için tarzı, rahatlığı ve ses kalitesi ile örnek teşkil edecektir.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Kulaklıklar
• Hoparlörler: 9 mm, Neodim Mıknatıslı
• Frekans Aralığı: 20Hz – 20kHz
• Empedans: 16 ?
• Hassasiyet @1 kHz: 106 dB ± 3 dB
• Giriş Gücü: 1mW @ 126 mV
• Konnektör: 3.5mm ses + mikrofon ucu
• Kablo Uzunluğu: 1.3 m / 4.27 ft
• Yaklaşık Ağırlık: 12.5g / 0.03 lbs.

Mikrofon
• Frekans Aralığı: 50Hz – 10kHz
• Sinyal-Gürültü Oranı: 55 dB
• Hassasiyet (@1Khz): ~42dB ± 3 dB
• Alım Yönü: Çok Yönlü

DONANIM GEREKSİNİMLERİ
Ses Kullanımı
• 3.5mm ses çıkışına sahip cihazlar

Ses + Mikrofon Kullanımı
• 3.5mm ses + mikrofon birleşik çıkışa sahip cihazlar

Ses/Mikrofon Ayırıcı Adaptör Kullanımı
• 3.5mm ses ve mikrofon için ayrı çıkışa sahip cihazlar

Resimler:





 
Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke bu incelemeyi ben Sennheiser CX200 almadan önce yapsaydın :) Eline sağlık :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi farklı ürünler. İçiniz rahat olsun CX 200-II aldıysanız. O müzik için yapılan bir üründür ve Sennheiser'dır.

Bu arada hayırlı olsun. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke bu incelemeyi ben Sennheiser CX200 almadan önce yapsaydın :) Eline sağlık :)

Alalı 2-3 gün oldu, denemek ve öyle yazmak istedim :) Amacınız müzik ise işinizi fazlasıyla görecektir, üzülmeye gerek yok :)

İkisi farklı ürünler. İçiniz rahat olsun CX 200-II aldıysanız. O müzik için yapılan bir üründür ve Sennheiser'dır.

Bu arada hayırlı olsun. :)

Teşekkürler :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı