Çözüldü RDR 2 bulanık görüntü veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
22 Mart 2020
Mesajlar
3.399
Makaleler
20
Çözümler
13
Daha önce arkadaşımın Steam hesabından 15.6 inçlik laptopumda RDR 2 oynadığımda bulanık görüntü sorunu yoktu. RTX 3070 ve R5 5600X'li bir sistem dizdim ve Steam'den RDR 2 aldım kendi hesabıma. Monitörüm 1080p 144Hz. Bütün ayarlar "Ultra"da, DLSS ve hareket bulanıklığı kapalı olmasına rağmen görüntüde bulanıklık var. Anladığım kadarıyla RDR 2'nin PC versiyonunda varmış bu sıkıntı. Ama bu durum benim aldığım oyunda sorun olduğu anlamına gelmiyor değil mi? Yani bana ve benim gibi şanssız olanlara has bir sıkıntı değil doğru mu? Bu sorun sizde de var mı acaba? Ayarlarda değişiklik yapmadan bir çözümü yok mudur? 1080p Ultra ayarda oynuyorum ama sanki 480p görüntü varmış gibi.

Oyunda sabit bir yerde durup bir yere odaklandığımda azıcık netleşmeye başlıyor. Yani hemen netleşmiyor.
 
Son düzenleme:
Çözüm
Kesin konuşmamakla birlikte dediğiniz sebepten olabilir diyorum zaten sisteminiz yeterince güçlü bence DSR kullanın dediğim gibi DSR'da 1.78 seçeneğini aktif edin bu seçenek oyunda 2560x1440 çözünürlüğünü aktif edip, daha net görüntü elde etmenizi sağlar.
Yukarıda fotoğrafta paylaştım görüntüleri. DLSS kapalı ve Ultra ayar olmasına rağmen görüntü bulanık.
Hocam DLSS açınca oluyor diye bir şeyler dolanıyordu ama ne kadar doğru bilemem. Ben sıkıntı yaşamamıştım da son aylarda hiç oynamadım bir şey diyemeyeceğim.
DLSS'i hiç açmıyorum ki. Kapalı
 
Yukarıda fotoğrafta paylaştım görüntüleri. DLSS kapalı ve Ultra ayar olmasına rağmen görüntü bulanık.

İlginç. Birinci ve üçüncü fotoğrafta biraz hissediliyor evet, aldığın FPS'e bakarsak DLSS açık olmadığı da belli. Vulkan yerine DX12 denedin mi peki?
 
İlginç. Birinci ve üçüncü fotoğrafta biraz hissediliyor evet, aldığın FPS'e bakarsak DLSS açık olmadığı da belli. Vulkan yerine DX12 denedin mi peki?
Denedim hiç fayda etmedi. Oyun cidden çok bulanık. Diğer oyunlarda bu sorun yok hiç. DLSS kapalı ve DX12 yapınca gene aynı görüntü var. Çözünürlük artırma var 5:4 oranı gibi ve artırdıkça ekran kartı VRAM kullanımı ciddi derecede artıyor. 7400 MB VRAM kullanana kadar artırdım ve görüntü keskinleşti ama ciddi FPS düşüsüne yol açıyor FPS 100'lerden 40-50'lere düşüyor. Ancak çözünürlük artırdığımda yine olması gereken netlikte olmuyor oyun.
 
1080p ise normal çünkü; oyunda genel bir 'bulanıklık' sorunu var sanırım TAA ile ilgili bir sorun yabancılarda Discord üzerinde bu sorunu konuşuyordu ayrıca Dynamic Super Resolution özelliğini aktif edebilirsiniz Nvidia Control Panel üzerinden işe yarayabilir.
 
Hocam taa sharpening fulleyin daha net oluyor.
Onu fulledim ancak görüntüde inanılmaz karıncalaşma oldu zaten onu fullememek gerekiyormuş. Görüntü iyice bozuluyor. 27 veya 28'e ayarlayın diyorlar yabancı videolarda falan ve ben yapıyorum pek fark olmuyor. Ne kadar artırırsam artırayım değişmiyor pek. Bazen düşünüyorum benim aldığım oyunda mı sıkıntı var diye :/
15.6 inçlik 1080p laptopta bu sorun yoktu ama. 23.8 inçlik 1080p monitörümde sorun var. 15.6 inç daha keskin görüntü verdiği için mi acaba
 
Kesin konuşmamakla birlikte dediğiniz sebepten olabilir diyorum zaten sisteminiz yeterince güçlü bence DSR kullanın dediğim gibi DSR'da 1.78 seçeneğini aktif edin bu seçenek oyunda 2560x1440 çözünürlüğünü aktif edip, daha net görüntü elde etmenizi sağlar.
 
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…