Çözüldü RDR 2 bulanık görüntü veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
20
Daha önce arkadaşımın Steam hesabından 15.6 inçlik laptopumda RDR 2 oynadığımda bulanık görüntü sorunu yoktu. RTX 3070 ve R5 5600X'li bir sistem dizdim ve Steam'den RDR 2 aldım kendi hesabıma. Monitörüm 1080p 144Hz. Bütün ayarlar "Ultra"da, DLSS ve hareket bulanıklığı kapalı olmasına rağmen görüntüde bulanıklık var. Anladığım kadarıyla RDR 2'nin PC versiyonunda varmış bu sıkıntı. Ama bu durum benim aldığım oyunda sorun olduğu anlamına gelmiyor değil mi? Yani bana ve benim gibi şanssız olanlara has bir sıkıntı değil doğru mu? Bu sorun sizde de var mı acaba? Ayarlarda değişiklik yapmadan bir çözümü yok mudur? 1080p Ultra ayarda oynuyorum ama sanki 480p görüntü varmış gibi.

Oyunda sabit bir yerde durup bir yere odaklandığımda azıcık netleşmeye başlıyor. Yani hemen netleşmiyor.
20211030162328_1.jpg
20211030201912_1.jpg
20211031011258_1.jpg

Son düzenleme:
Çözüm
Kesin konuşmamakla birlikte dediğiniz sebepten olabilir diyorum zaten sisteminiz yeterince güçlü bence DSR kullanın dediğim gibi DSR'da 1.78 seçeneğini aktif edin bu seçenek oyunda 2560x1440 çözünürlüğünü aktif edip, daha net görüntü elde etmenizi sağlar.
Kesin konuşmamakla birlikte dediğiniz sebepten olabilir diyorum zaten sisteminiz yeterince güçlü bence DSR kullanın dediğim gibi DSR'da 1.78 seçeneğini aktif edin bu seçenek oyunda 2560x1440 çözünürlüğünü aktif edip, daha net görüntü elde etmenizi sağlar.

Hocam konu biraz eski ama umarım bakarsınız NVIDIA kontrol panelden DSR'yi dediğiniz gibi 1,78 yaptım hatta ekran gidip geldi uygulandı yani ama oyuna girdiğimde hala bulanıktı vs FPS hiç düşmemişti. Ekran kartım: RTX 4060.

Hocam konu biraz eski ama umarım bakarsınız NVIDIA kontrol panelden DSR'yi dediğiniz gibi 1,78 yaptım hatta ekran gidip geldi uygulandı yani ama oyuna girdiğimde hala bulanıktı vs FPS hiç düşmemişti. Ekran kartım: RTX 4060.
Birde normal DSR yerine DL ölçeklendirmeli DSR'yi dener misiniz rica etsem? Ben uzun zamandır normal DSR yerine DLDSR modunu kullanıyorum 1.78 seçeneğinden ayrıca isterseniz 2.25 DLDSR'de açabilirsiniz o çözünürlüğü 1620p yapar daha da iyi gözükür, gözükmesi gerekir.

Bir de normal DSR yerine DL ölçeklendirmeli DSR'yi dener misiniz rica etsem? Ben uzun zamandır normal DSR yerine DLDSR modunu kullanıyorum 1.78 seçeneğinden ayrıca isterseniz 2.25 DLDSR'de açabilirsiniz o çözünürlüğü 1620p yapar daha da iyi gözükür, gözükmesi gerekir.

DL ölçeklendirmeli DSR hangisi hocam. 2,25 seçtim bir de onu deneyeceğim şimdi.

Dosya Ekleri

• 1705339249729.png
    1705339249729.png
    6,4 KB · Görüntüleme: 45
DL ölçeklendirmeli DSR hangisi hocam. 2,25 seçtim bir de onu deneyeceğim şimdi.
Tamamdır siz DL ölçeklendirmeli DSR kullanıyormuşsunuz attığınız görüntüden öyle görünüyor. Ayrıca DLDSR 1.78'de bir fark göremediyseniz durum cidden garip çünkü; farkın hemen anlaşılması gerekirdi. İnanın neden böyle bilmiyorum olmadı resolution scale 1.5'te kullanın buda çözünürlük arttırmak gibi birşey ama oyun içinden olduğu için daha kesin çalışma ihtimali var.

Tamamdır siz DL ölçeklendirmeli DSR kullanıyormuşsunuz attığınız görüntüden öyle görünüyor. Ayrıca DLDSR 1.78'de bir fark göremediyseniz durum cidden garip çünkü; farkın hemen anlaşılması gerekirdi. İnanın neden böyle bilmiyorum olmadı resolution scale 1.5'te kullanın bu da çözünürlük arttırmak gibi bir şey ama oyun içinden olduğu için daha kesin çalışma ihtimali var.

Hocam 2.25 yaptım sonra oyundan 4K çözünürlüğü seçtim görüntü çok güzel oldu teşekkürler. Bir sorum olacak hocam. Bu ayarın açık kalmasının bir zararı var mı yoksa oyunu kapatınca onu da kapatayım mı?

Hocam 2.25 yaptım sonra oyundan 4K çözünürlüğü seçtim görüntü çok güzel oldu teşekkürler. Bir sorum olacak hocam. Bu ayarın açık kalmasının bir zararı var mı yoksa oyunu kapatınca onu da kapatayım mı?
Bir sıkıntısı olacağını düşünmüyorum şahsen uzun yıllar DLDSR tarzı teknolojileri PC'imde açık bıraktım bir problem olmadı şuana kadar.

Peki masaüstü çözünürlüğünüde 4K yapayım mı hocam o seçenek de gelmiş çünkü.
Bence gerek yok 4K yapmaya neden derseniz şu şekilde kısaca diyim: ekranınız 1080p olduğunu varsayıyorum normalden daha fazla bir çözünürlüğe almak masaüstündeki ikonların vs. çözünürlüğünü düşürür bu ekrandaki yazıların daha az okunabilir olacağını gösterir yani en iyisi oyunlarda bu teknolojiyi kullanmak masaüstünde kullanmanızı önermiyorum (ki kendimde kullanmıyorum)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı