RDR2 2 nasıl 2 yıl boyunca kırılmadı?

Polonya'lı firmaları nedense seviyorum yerelleştirme konusunda her dili eklemeye çalışıyorlar dilimize önem veriyorlar. Ubisoft, Bethesda, EA gibi firmalar maalesef yerelleştirme konusunda adım atmıyor.

Aga çünkü büyük firmaların oyunların çok fazla satıyor. Adamlar Türkiye'de satılan oyuna bakmıyor ama indie yapımcılar ya da küçük oyun geliştiricileri oyunlarını duyurabilmek için her kitleye yönelik hareket ediyorlar. (bir de Dying Light çevirisi techland tarafından yapılmadı, techland sadece bir fan çevirisini yerleştirdi oyuna ve çeviri kötü)
 
Son 1 senedir bir çok oyun kırılamıyor evet en büyük nedeni ise Xatab'ın vefatı.Crack dünyasının baş isimlerindendir kendisi ve net en güveniliridir kimse aksini iddia etmez.Bahsettiğiniz FİFA oyunları henüz yenisi çıkmadan kırılıyor farkettiyseniz.

Modern Warfare 2019'un getirdiği sistemi halen destekliyorum ben şayet düzgün bir altyapı güvencesi verecek ise şirketler bağlantı zorunlu kılınabilir.
Xatab ile oyun kirmanin alakasi ne? xatab oyun kirmiyor sadece repack yapiyor, scene gruplariyla karistirma. Oyunlari reloaded, skidrow, codex gibi gruplar kirar. Fitgirl, xatab gibiler de sadece repack yapar.

Ozetle xatab in oyun release i ile yakindan uzaktan bir alakasi yok.
 
Cyberpunk 2077 çıktığı saat koruma olmadığı için kırıldı.

Yeni çıkan oyunlar bile üzerinden uzun bir zaman geçmeden kırılıyor.

Buna Sports İnteractive, EA, Konami gibi firmaları örnek verebiliriz.
(Activision Modern Warfare 19'da internet bağlantısını zorunlu kılmıştı bence Pes, FIFA gibi oyunlara da bu sistem getirilebilir)

Sormak istediğim olay Red Dead Redemption 2
*"İnternet Bağlantısı"mecburi kılınmadan
*"Son Sürüm" zorunluluğu olmadan

2 Yıl boyunca nasıl kırılmadı?
Crackleyecek kişilere para ödendi para ödemesi kesilince kırıldı diye söyleniyor crack gruplarında
 
Çünkü "Empress" adı verilen bana göre FCKDRM haricinde bütün "cracker"lardan daha iyi olan olan grup geri döndü ve ilk işleri RDR2'yi kırmak oldu. RDR2 Denuvo'nun yeni sürümünü kullanıyordu ve hiç kimse kıramamıştı. Bu arada şu an Empress çatır çutur bütün oyunları kırıyor.
 
Cyberpunk 2077 çıktığı saat koruma olmadığı için kırıldı.

Yeni çıkan oyunlar bile üzerinden uzun bir zaman geçmeden kırılıyor.

Buna sports interactive, EA, konami gibi firmaları örnek verebiliriz.
(Activision Modern Warfare 19'da internet bağlantısını zorunlu kılmıştı bence pes, FIFA gibi oyunlara da bu sistem getirilebilir)

Sormak istediğim olay Red Dead Redemption 2
*"İnternet bağlantısı"mecburi kılınmadan.
*"Son sürüm" zorunluluğu olmadan.

2 yıl boyunca nasıl kırılmadı?

Oyun 1 yıldan sonra kırıldı. Emek ve çaba + Rockstar kazanmak var para 🙂 o bakımdan.
 
Evet ülkemizde çok seviliyor Dying Light sonradan Türkçe eklemişlerdi. Şimdi ikinci oyun çıkar çıkmaz Türkçe olarak oynayacağız. Polonyalı firmaları nedense seviyorum yerelleştirme konusunda her dili eklemeye çalışıyorlar dilimize önem veriyorlar. Ubisoft, Bethesda, EA gibi firmalar maalesef yerelleştirme konusunda adım atmıyor. Far Cry 6, Türkçe çıksaydı alırdım mesela 270₺ benim için para değil. Ama hikayeyi tam olarak %100 anlayarak oynayamadıktan sonra bir anlamı yok.
Ubisoft Türkiye'de geçen oyuna Türkçe dil eklememiş firma far cry 6' ya mı ekleyecek? :D
 
Bence, PC sürümü çıktıktan sonra kırıldı. Hatta daha önce ufak tefek olan Glitch olayı, oyun PC içinde çıkarıldıktan sonra adeta patladı.
 

Geri
Yukarı