RDR2 4K uzak nesnelerde dalgalanmalar oluyor

Daha fazla  
Meslek
Back-End Developer
Merhaba, uzun yıllar 1080p kullanıcısı olarak 24" ve üzerinde ekranlardaki çözümsüz flickering/shimmering probleminden kurtulmak için 4K'ya geçtim. Forumda konusu daha önce açılmış ve görselide o konudaki arkadaşın ekinden alıyorum, birebir aynı sorunla karşılaşıyorum. Sanırım AA ayarları ile alakalı, DLSS - FXAA kapalı, TAA yüksek ve MSAA 4X. Driverlar vs. güncel. Tüm ayarlar ultrada. Ayrıca MSAA ayarını kaydetmeme rağmen her oyundan çıktığımda kapalı konuma geliyor, diğer ayarlarda sorun olmuyor.

Ekstra olarak 4K için tavsiye edeceğiniz optimize ayarlar var mı? Oyunu 1080P'de bitirmiş biri olarak ilk defa 4K geçince muazzam bir grafik gibi gelmişti ama MSAA aktifleştirince grafiklerin en azından benim için daha da fark yarattığını gördüm, yüksek çözünürlüklerde bile anti-aliasing bu kadar etkili mi? FPS takıntım yok, sizce hangi yumuşatma vs. teknolojilerini kullanmalıyım?

Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Ad111sız-min.png
    Ad111sız-min.png
    939,2 KB · Görüntüleme: 61
Karlı bölgelerde de yapıyor mu bunu?

hayır, gündüz vakti görüş alanı fazla olan zamanlarda ağaç, direk vs. gibi objelerde oluyor. otoyollarda uzak asfalta baktığında görünen serap gibi bişey.

2K'da oynuyorum aynısı bende de var. Sanırım oyunu daha sinematik göstermek için yapılmış.

öyle olduğunu düşünmüyorum, AA değerleri veya grafik ayarları değiştiğinde dalgalanmada artıp azalma durumları oluyor.

FXAA TAA dengelemesi yapılarak ayrıca resulation scale (1.250, 1.500) kurcalanarak daha net bir görüntü yapılabilir. Çok yakından bakılmadıkça o titremelerin gözükmediğini düşünüyorum. Bir süre sonra takıntı haline gelebiliyor bunu fark etmek ancak bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

hayır, gündüz vakti görüş alanı fazla olan zamanlarda ağaç, direk vs. gibi objelerde oluyor. otoyollarda uzak asfalta baktığında görünen serap gibi bişey.

öyle olduğunu düşünmüyorum, AA değerleri veya grafik ayarları değiştiğinde dalgalanmada artıp azalma durumları oluyor.
Mevzu tam olarak bu zaten, detaya aşırı önem verdikleri için yükselen sıcak hava dalgalanmasını yapmışlar. :) Sorun yok yani

Mevzu tam olarak bu zaten, detaya aşırı önem verdikleri için yükselen sıcak hava dalgalanmasını yapmışlar. :) Sorun yok yani

yani grafik ayarlarının bu dalgalanma durumunu değiştirmesi garip ama öyleyse de serap durumunu bir tık abartmışlar diyebiliriz, direkler bildiğin dans ediyor 😁

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı