RDR2 FPS dalgalanmaları nasıl duzeltilir?

Tarçınpuffy

Attopat
Daha fazla  
GameGaraj r9t kullanıyorum. Ekranım da G-Sync yok maalesef. RDR 2 de saf performans 60FPS DLSS 80FPS Smooth Motion 140FPS'lere çıkıyor ama bir anda 80 100 FPS'ye düşüp lag yapıyor. NVIDIA App'tan 100FPS ile sınırladım ama 100'den 95'lere iniş çıkış var hala. Ne ayar yapmam gerek? Oyun akışını etkiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
GameGaraj r9t kullanıyorum. Ekranım da G-Sync yok maalesef. RDR 2 de saf performans 60FPS DLSS 80FPS Smooth Motion 140FPS'lere çıkıyor ama bir anda 80 100 FPS'ye düşüp lag yapıyor. NVIDIA App'tan 100FPS ile sınırladım ama 100'den 95'lere iniş çıkış var hala. Ne ayar yapmam gerek? Oyun akışını etkiliyor.

Kardeşim dün minik bir ban yeme deneyimim oldu da o yüzden şimdi yazabiliyorum. Cihazı hangi modda kullanıyorsun acaba? Turbo extrem mod mu?

Bir de Smooth Motion başta çok güzel geliyor ultrada 120-130 FPS alıyorum falan filan diyerek ama gecikmeyi çok arttırdığı için bir süre sonra geri dönmek zorunda kalıyorsun. Fg şimdilik daha iyi durumda.

Kardeşim dün minik bir ban yeme deneyimim oldu da o yüzden şimdi yazabiliyorum. Cihazı hangi modda kullanıyorsun acaba? Turbo extrem mod mu?

Bir de Smooth Motion başta çok güzel geliyor ultrada 120-130 FPS alıyorum falan filan diyerek ama gecikmeyi çok arttırdığı için bir süre sonra geri dönmek zorunda kalıyorsun. Fg şimdilik daha iyi durumda.
Techolayda çözdük maalesef 5000 serisi kartlarda her oyun hala çalışmıyor tam olarak. Smooth Motion da başlıca sebebi "Konunun tamamını okuyamadım ancak temelini anladım. Smooth Motion FPS arttırmak için gecikme ekliyor ki o aralarda kare üretimi yapabilsin. Ancak siz devamlı bir hareket halinde olup ani dönüşler yaptığınızda kamerayı döndürdüğünüz tarafta kare üretimi olmadığından ekranın bir tarafında yapay kareler varken diğer tarafında oyunun kendi verdiği görseller var. Bu yüzden de ms anlık artıyor ve FPS düşüyor. Size önerim, smooth Motion'u şimdilik kullanmayın. Daha yeni bir teknoloji zaten.

Anlamadığım ya da anlatamadığım bir yer varsa yazın, çözelim."
Bu özellik dying light 2 de sorunsuz çalışırken burda çalışmıyor maalesef. Başka sorun yaşamadım cihazda. Attığım format ve mayıs amd sürümü şuan stabil çalışıyor.

Techolay'da çözdük maalesef 5000 serisi kartlarda her oyun hala çalışmıyor tam olarak. Smooth Motion da başlıca sebebi "Konunun tamamını okuyamadım ancak temelini anladım. Smooth Motion FPS arttırmak için gecikme ekliyor ki o aralarda kare üretimi yapabilsin. Ancak siz devamlı bir hareket halinde olup ani dönüşler yaptığınızda kamerayı döndürdüğünüz tarafta kare üretimi olmadığından ekranın bir tarafında yapay kareler varken diğer tarafında oyunun kendi verdiği görseller var. Bu yüzden de ms anlık artıyor ve FPS düşüyor. Size önerim, Smooth Motion'u şimdilik kullanmayın. Daha yeni bir teknoloji zaten.

Anlamadığım ya da anlatamadığım bir yer varsa yazın, çözelim."
Bu özellik Dying Light 2 de sorunsuz çalışırken burada çalışmıyor maalesef. Başka sorun yaşamadım cihazda. Attığım format ve mayıs AMD sürümü şu an stabil çalışıyor.

Sorunun çözülmesine sevindim kardeşim. Cihazı Turbo modda kullanırken oyunlarda özellikle işlemci gücü gerektiren oyunlarda. Gereğinden az watt çektiği için ekran kartını besleyemeyip sonra minik takılmalar yaşayabilirsin. Özel modda kullanmanı tavsiye ederim o minimuma indiriyor o takılmaları sabit watt çektiği için.

Edit: O AMD sürücüsünü sakın güncellemeyin :)

Sorunun çözülmesine sevindim kardeşim. Cihazı Turbo modda kullanırken oyunlarda özellikle işlemci gücü gerektiren oyunlarda. Gereğinden az watt çektiği için ekran kartını besleyemeyip sonra minik takılmalar yaşayabilirsin. Özel modda kullanmanı tavsiye ederim o minimuma indiriyor o takılmaları sabit watt çektiği için.

Edit: O AMD sürücüsünü sakın güncellemeyin :)
güncellemeyi hiç düşünmüyorum şuan en azından bataryada video izletiyor sorunsuz. 6 saate yakın ömrü var 🫡 normalde dgpu devam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı