Recertified Product, firmaya (Seagate) iade edilen bir bileşenin onarılarak tekrar satışa sunulduğu anlamına gelir. Hepsiburada'daki ürün açıklamasında ürünün Recertified olduğu yazmıyor ama satıcı Recertified ürün yollamış. Recertified ürün almakta bir sakınca yok zira garantisi var fakat ürünü açıklamasına uymadığı gerekçesiyle iade edebilirsiniz. Sorunun Hepsiburada veya Technopat ile bir alakası yok, suç satıcıda.
Zaten dediğim gibi Recep beyin bu durumdan haberi olmayabilir, bilse belki de o linki oraya koymazdı bile. İnternette araştırma yapınca en uygun fiyat orası çıkıyor, bence Recep bey tamamen iyi niyetli bu konuda. Aslında onun ismini orada belirtmemin asıl sebebi bu konu ile ilgili kendisini de bilgilendirmekti.
Bence de aslında düşünülünce bir sakıncası yok, ama sizin de dediğiniz gibi arıza yapmış bir parçanın onarılıp tekrardan piyasaya sunulma durumu var. Bu parçanın arıza yapmasına sebep olan şey neydi ki parça arıza yaptı? Hangi parçası arıza yaptı?
Yani bence şununla aynı ifadeye varıyor olay ; Bayiden X marka/model sıfır otomobil alıyorsunuz ama araç üretilirken fabrika kaynaklı bir sorun olmuş, sorun araç satıldıktan sonra belki 6 sonra ortaya çıkmış. Fabrika arızadan dolayı aracı geri teslim almış ve arabanın arızası giderilmiş ve firma bu aracı tekrardan vitrine sıfır araba diye koymuş. Fabrika benim aracım böyle bir işlem gördü ama biz aracı düzelttik diye belirtiyor ama bayi durumu belirtmeden sıfır araç şeklinde aracı satmaya çalışıyor.
Sonuç olarak araba daha önce kullanıldığı için sıfır olmuyor ve değişeni olan araç sınıfına giriyor yani hasarlı araç muamelesi görüyor. Bence durum bu şekilde yani. Tabi araba olayına benzetmek ne kadar doğru tartışılır,otomobilde bu olayı gerçekleştirmek yasalarımızla ne kadar çelişir bilgim yok.
Bence aradaki fiyat farkına bakılmaksızın gerçekten sıfır ürün almak en mantıklısı, ben en uygun burada satılıyor diye buradan almıştım. Açıkçası Türkçe kaynakların hiçbirinde bu konu ile ilgili bir yazı bulamadım, umarım bu konu " Recertified Product " ne demek diyenler için iyi bir bilgi kaynağı olur.
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.