Recertified Product Nedir?

Makaleler
2
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Pazar günü satın aldığım Seagate Barracuda 1TB HDD'im az önce elime ulaştı.

Ürünü www.hepsiburada.com'dan satın almıştım, şöyle linkini vereyim: Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Fiyatı
Ürünü kargodan teslim alırken gerekli incelememi yaptım, pakette deformasyon gözükmüyordu. Zaten sorunum burası değil. Naylon baloncuklu ambalajı açtıktan sonra elimde fotoğraftaki gibi sadece statik poşetin içindeki HDD kaldı. Şüphe ettim, bunun kutusu yok mu? Dedim kendi kendime. Neyse içime kurt düştü acaba sahte ürün mü ürettiler bana gönderdiler diye. Çünkü üzerinde sitedeki gibi logo bulunmuyordu, üzerindeki yazılara bakayım dedim ve o an durdum ve yeterli bilgim olmadığı için poşeti şimdi açmamam gerektiğini düşündüm. HDD'in üzerinde "Recertified Product" yazdığını gördüm ve aynı şekilde HDD'in plastik kısımlarında da Recertified yazdığını fark ettim.
Özetle sizlere 2 sorum olacak; "Recertified Product" ibaresi ne demek oluyor? Ürünün kutusuz gelmesi normal mi?
Ürünün poşetini açmadan iade mi etmeliyim? Yoksa her şey normal ve bilgisayarıma gönül rahatlığıyla takabilir miyim?
Ürünün durumunu gösteren fotoğraflar;

WhatsApp Image 2018-07-17 at 17.45.06.jpeg

WhatsApp Image 2018-07-17 at 17.54.55.jpeg

Sitede ürün bu şekilde gösteriliyor:

9565998972978.jpg

Ayrıca eklemek istiyorum @Recep Baltaş Bey'in Yazmış olduğu " Sistem Tavsiyeleri - Temmuz 2018 " makalesinde 2. Sıradaki " Giriş Seviye Oyun – Fiyat/Performans " başlığında da doğrudan bu ürünün linki verilmekte. Elbette kendisinin bu durumdan haberi olmayabilir, bu açıdan hiçbir şey söyleyemem kendisine.

Ekran Alıntısı.PNG

Sistem Tavsiyeleri - Temmuz 2018 - Technopat

Bu konuda bilgilerinize ihtiyacım var, HDD'in poşetini dediğim gibi henüz açmadım. Şimdiden herkese çok çok teşekkürler!

Çözüm
Recertified Product, firmaya (Seagate) iade edilen bir bileşenin onarılarak tekrar satışa sunulduğu anlamına gelir. Hepsiburada'daki ürün açıklamasında ürünün Recertified olduğu yazmıyor ama satıcı Recertified ürün yollamış. Recertified ürün almakta bir sakınca yok zira garantisi var fakat ürünü açıklamasına uymadığı gerekçesiyle iade edebilirsiniz. Sorunun Hepsiburada veya Technopat ile bir alakası yok, suç satıcıda.
Recertified Product, firmaya (Seagate) iade edilen bir bileşenin onarılarak tekrar satışa sunulduğu anlamına gelir. Hepsiburada'daki ürün açıklamasında ürünün Recertified olduğu yazmıyor ama satıcı Recertified ürün yollamış. Recertified ürün almakta bir sakınca yok zira garantisi var fakat ürünü açıklamasına uymadığı gerekçesiyle iade edebilirsiniz. Sorunun Hepsiburada veya Technopat ile bir alakası yok, suç satıcıda.

Çözüm

Zaten dediğim gibi Recep beyin bu durumdan haberi olmayabilir, bilse belki de o linki oraya koymazdı bile. İnternette araştırma yapınca en uygun fiyat orası çıkıyor, bence Recep bey tamamen iyi niyetli bu konuda. Aslında onun ismini orada belirtmemin asıl sebebi bu konu ile ilgili kendisini de bilgilendirmekti.

Bence de aslında düşünülünce bir sakıncası yok, ama sizin de dediğiniz gibi arıza yapmış bir parçanın onarılıp tekrardan piyasaya sunulma durumu var. Bu parçanın arıza yapmasına sebep olan şey neydi ki parça arıza yaptı? Hangi parçası arıza yaptı?

Yani bence şununla aynı ifadeye varıyor olay ; Bayiden X marka/model sıfır otomobil alıyorsunuz ama araç üretilirken fabrika kaynaklı bir sorun olmuş, sorun araç satıldıktan sonra belki 6 sonra ortaya çıkmış. Fabrika arızadan dolayı aracı geri teslim almış ve arabanın arızası giderilmiş ve firma bu aracı tekrardan vitrine sıfır araba diye koymuş. Fabrika benim aracım böyle bir işlem gördü ama biz aracı düzelttik diye belirtiyor ama bayi durumu belirtmeden sıfır araç şeklinde aracı satmaya çalışıyor.

Sonuç olarak araba daha önce kullanıldığı için sıfır olmuyor ve değişeni olan araç sınıfına giriyor yani hasarlı araç muamelesi görüyor. Bence durum bu şekilde yani. Tabi araba olayına benzetmek ne kadar doğru tartışılır,otomobilde bu olayı gerçekleştirmek yasalarımızla ne kadar çelişir bilgim yok.

Bence aradaki fiyat farkına bakılmaksızın gerçekten sıfır ürün almak en mantıklısı, ben en uygun burada satılıyor diye buradan almıştım. Açıkçası Türkçe kaynakların hiçbirinde bu konu ile ilgili bir yazı bulamadım, umarım bu konu " Recertified Product " ne demek diyenler için iyi bir bilgi kaynağı olur.

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Bence de aslında düşünülünce bir sakıncası yok, ama sizin de dediğiniz gibi arıza yapmış bir parçanın onarılıp tekrardan piyasaya sunulma durumu var. Bu parçanın arıza yapmasına sebep olan şey neydi ki parça arıza yaptı? Hangi parçası arıza yaptı? Yani bence şununla aynı ifadeye varıyor olay ; Bayiden X marka/model sıfır otomobil alıyorsunuz ama araç taşınırken ufak bir kaza geçirmiş, hasarı düzeltilmiş ve tekrardan vitrine konulmuş. Sonuç olarak araba sıfır ancak kazalı oluyor. Bence durum bu şekilde yani, bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Zaten bu tür ürünlerin fiyatı sıfır fiyatından daha düşüktür ve satış sayfasında da "yenilenmiş" olduğu özellikle belirtilir. Makaledeki linkte böyle bir etiket yok, dolayısıyla gelmesi gereken ürünün sıfır olması gerek. Satıcı sıfır ürün göndermesi gerekirken yenilenmiş ürün göndermiş. Buradaki tüm sorumluluk satıcıya ait.

Kesinlikle öyle. Şu anda iade talebi oluşturdum ve ürünü yarın sabah kargoya teslim edeceğim, muhtemelen yarın ürün orada olacaktır.

Demin garanti belgesi gözüme çarptı da, bu Aptek firması bu işi bizzat kendisi yapıyor gibi görünüyor. Almayı düşünen arkadaşları bilgilendirmeyi kendime borç bilirim.

aptek.jpg

Olayın detaylarını ilerledikçe buraya aktarırım. Tekrardan teşekkürler.

Ekran Alıntısı.PNG

Çarşamba günü ürünü iade için kargoya vermiştim, Perşembe günü mesai bitimine yakın teslim aldılar diye sanıyorum ki perşembe günü bir işlem yapılmadı. Bugün ise sabahtan ilgilenmeyip öğleden sonra ilgilendiler. İadem kabul edildi ancak ürün sitede Recertified Product olarak listelenmek yerine hala normal ürün gibi sergileniyor. Alacak arkadaşları buradan uyarmak isterim.

Ekran Alıntısı.PNG

Ücret iadesi geldikten sonra tek tek satın alabileceğim yerleri arayıp durumu teyit ettirmeyi düşünüyorum. Dikkat ettiğim kadarıyla kimse benim ürünüm açık açık Recertified Product demiyor.
Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Ekran Alıntısı.PNG

Geri ödemesi de gerçekleşti...
İyi haber, APTEK Satıcılardan silinmiş.

Bu esnada HDD'e ihtiyacım olduğundan dolayı başka bir yerden alayım dedim ve en uygun www.incehesap.com olduğu için oradan aldım. Almadan önce telefon açıp durumu izah ettim, aynı durumla karşılaşmak istemediğimi söyledim. Kendileri de ürünlerin Recertified Product olmadığını söylediler ve bugün HDD'i aldım. Evet tam olarak olması gerektiği gibiydi ve ortalama 200-210 MB/s Yazma hızı vadediyor ancak henüz okuma hızını test edemiyorum çünkü kendisi henüz biçimlendirme aşamasında. :)

37910700_1587356851372996_8424289106531450880_n.jpg

Buna da bad sector taraması yaptıracağım bakalım ne durumda çıkacak.

Yardımcı olan herkese tekrardan çok teşekkürler.

Konuyu tekrar açmış gibi olacağım ama bende aynı ibareli hard diski gördüm 3 terabayt kapasiteli alayım dedim recertified ibaresini görünce vazgeçtim. Hard disk konusunu şansa bırakmamak gerekiyor

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı